Godzinę temu, silvia napisał:bo to jest to samo - tylko sprzedawane przez polskiego dystrybutora
zerknij choćby na pierwsze słowa pierwszego lepszego opisu
https://allegro.pl/aqua-nova-n-rmc-2000-jebao-dc-2000-pompa-obiegowa-i7136163735.html
" Przedmiotem aukcji jest pompa Jebao DC 2000 pod brandem Polskiego importera - firmy Aqua Nova, która zapewnia serwis i gwarancję na terenie Polski "
tak samo jest np. z lampami Dolphin 216W
w PL zwie się Spectra 2
silvia, doskonale o tym wiedziałem że jest to polski importer...producentem jest chińczyk. Ja tylko twierdzę bo wiem to z autopsji, że dla Was jest to to samo ale różni się szczegółami które dla Was nie są istotne. Ważne że kosztuje pare zł mniej i wygląda identycznie z zewnątrz. To że jest to brand to chyba oczywiste. Zadaj sobie pytanie jaka jest skala sprzedaży marki aqua novy a jaka Jebao na świecie. Czy według Ciebie cena zakupu pompy dozującej AquaNova dla importera i dystrybutora będzie taka sama albo i niższa niż zakup dokładnie tych samych bebechów co Jebao, wykonanych z tego samego rodzaju tworzywa i z zastosowaniem tej samej gatunkowo elektroniki? Skala=cena=różnice chociaż drobne w materiale danego produktu. Dla odbiorcy końcowego Kowalskiego nie ma to znaczenia....to jest przecież to samo....bo piszą na allegro czy gdzieś tam indziej...:). Jednak dla kupującego towar ma to olbrzymie znaczenie czy zapłaci parę dolarów mniej czy więcej.
Na koniec już bo zaraz wszystkich honor zostanie urażony bo ktoś może wiedzieć coś więcej...Jaki jest nasz krajowy rynek zbytu pod względem cenowym??? Może ktoś z Was będzie wiedział o czym mówię. Polak jedzie do chin i musi kupić dirt cheap inaczej nie wyjdzie na swoje jeśli nie będzie miał dużej skali. Przelicznik dla takiej firmy musi być konkretny a co za tym idzie zakup musi być dirt cheap. Niby oczywiste ale nie do końca. Żyjemy nadal w dosyć mało zamożnym państwie w porównaniu do innych krajów chociaż by zachodnich europejskich. Odjechałem już trochę od porównania dwóch chińskich produktów ale co tam
Dobrze wiedzieć że jest na rynku trochę lepsze rozwiązanie arka vida gt .
Zaraz poszukam trochę więcej info na ten temat.