saas5 Zgłoś Napisano 22 Maja 2018 Witam ja z pytaniem czy da się podłączyć do takiej świetlówki jakiś ściemniacz czy coś takiego żeby świeciła troszkę słabiej bo mam za dużo światła białego Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś Napisano 22 Maja 2018 (edytowane) a co to za świetlówka - dokładnie jeśli dobrze rozpoznałem to są LEDDY TUBE RETRO FIT - czyli zasilane z sieci 230V i mają własny driver (czyli nie są ściemnialne) ale przecież (Sunny) są już od 8W Edytowane 22 Maja 2018 przez Gość (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
saas5 Zgłoś Napisano 22 Maja 2018 Ok to są chyba te co mają własny driver Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
maciej01 Zgłoś Napisano 22 Maja 2018 Jak masz za dużo światła białego to wymień jeden moduł biały na niebieski lub dołóż jeden niebieski do tego co masz. Co to za akwarium, reefmaster? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
saas5 Zgłoś Napisano 23 Maja 2018 Nie lampa własnej roboty muszę dołożyć trochę niebieskich jeśli nie da się inaczej akwarium 145l diody niebieskie 32 sztuki pomieszane z rojal blu i 3 czerwone i ta biała świetlówka 16w białe Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś Napisano 23 Maja 2018 A po co czerwone? tak w ogóle to pisanie bez interpunkcji strasznie koli w oczy pewnie w szkole nie miałeś lekko heh Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś Napisano 23 Maja 2018 37 minut temu, saas5 napisał: diody niebieskie 32 sztuki pomieszane z rojal blu i 3 czerwone i ta biała świetlówka 16w białe te niebieskie i RB to 1W czy 3W ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
saas5 Zgłoś Napisano 23 Maja 2018 1w Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
maciej01 Zgłoś Napisano 23 Maja 2018 To jak masz diody niebieskie 1watowe, czyli 32W niebieskie i 16W białe łącznie 48W to może być trochę mało na 145 litrów. Dołóż royal blue/niebieskie kolejne 16-20W i powinno pomoc, być lepiej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
saas5 Zgłoś Napisano 24 Maja 2018 Dzięki wielkie dodam 20 niebieskich Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś Napisano 24 Maja 2018 3 godziny temu, saas5 napisał: Dzięki wielkie dodam 20 niebieskich będzie "bardzo niebiesko" - chyba że diody wysterujesz mniejszym prądem ja bym dał np. 10 Royal Blue , 8 niebieskich i ze 2-4 białe z okolicy 8500K - 12000K , a potem dodając odejmując pojedyncze kolory/diody - uzyskał barwę jaka będzie OK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
saas5 Zgłoś Napisano 24 Maja 2018 Tak dodam Royal Blue coś pokombinuję do szkoły miałem pod górkę ale dość mądry koleś ze mnie jest dzięki wszystkim za poradę Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach