Skocz do zawartości

Historia edycji

michalzgierz1989

michalzgierz1989

Ostatnio cały tydzień gościłeś służbowo w Ustroniu Morskim i po pracy rozglądałem się za krewetkami ale jako przyłów trafiały się też lasonogi i to znacznie większe niż to co jest zamrożone w sklepach, Garnelle choć tych raczej szkoda bo są ładne,  ale niestety nie przestawią się na pełne zasolenie, Kiełże za równo małe jak i większe ;-)

Słodkowodni akwaryści swego czasu poławiali Robaki w stawach ale ostatnio ten trend ustał ;-)

Dzisiaj zmierzyłem wodę z Bałtyku,  przy 13 C Zasolenie wynosi 1,008 im woda się robi cieplejsza tym jest ono mniejsze,  poniżej zrzut ekranu z wynikami nie mam testu na fosforany więc tego  nie sprawdzałem,  więc bardziej środowisko Słanawowodne niż typowo morskie jednak trochę stworków tam występuje na które ryby chętnie się pokuszą ;-)

Screenshot_2018-05-26-17-52-52.png

michalzgierz1989

michalzgierz1989

Ostatnio cały tydzień gościłeś służbowo w Ustroniu Morskim i po pracy rozglądałem się za krewetkami ale jako przyłów trafiały się też lasonogi i to znacznie większe niż to co jest zamrożone w sklepach, Garnelle choć tych raczej szkoda bo są ładne,  ale niestety nie przestawią się na pełne zasolenie, Kiełże za równo małe jak i większe ;-)

Słodkowodni akwaryści swego czasu poławiali Robaki w stawach ale ostatnio ten trend ustał ;-)

Dzisiaj zmierzyłem wodę z Bałtyku,  przy 13 C Zasolenie wynosi 1,008 im woda się robi cieplejsza tym jest ono mniejsze,  poniżej zrzut ekranu z wynikami nie mam testu na fosforany więc tego  nie sprawdzałem, 

Screenshot_2018-05-26-17-52-52.png

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Wchodząc do serwisu Nano-Reef, zgadzasz się na warunki Warunki użytkowania.