Skocz do zawartości

Historia edycji

dla syna

dla syna

Jedni mówią, żeby akwarium nie uziemiać a inni wręcz na to namawiają. Każda "elektryka" indukuje prąd i to indukcja jest temu winna. Zwierzaki są bezpieczne  jeśli weźmiemy pod uwagę indukcję bo są w srodowisku bez różnicy potencjałów. Akwarysta już napewno nie jest, nawet w gumowych kapciach. Znalazłem coś takiego: http://korale.pl/deltec-titanium-grounding-probe-uziemienie-do-akwarium.html 

Może warto spróbować? Ps czym większy zbiornik tym wiecej sprzetu i wiecej indukcji. Elektrykiem nie jestem ale produkty z górnej półki rzeczywiście znacznie mniej indukują. I chyba w tym tkwi szczegół. Na uruchomienie takiego uziemienia konieczne jest wyłączenie całego sprzetu z zasilania, uruchomienie uziemienia i ponowne włączenie sprzetu do zasilania. Jeśli będzie przebicie zabije zwierzaki. Jesli będzie indukcja nic złego się nie stanie. 

dla syna

dla syna

Jedni mówią, żeby akwarium nie uziemiać a inni wręcz na to namawiają. Każda "elektryka" indukuje prąd i to indukcja jest temu winna. Zwierzaki są bezpieczne  jeśli weźmiemy pod uwagę indukcję bo są w srodowisku bez różnicy potencjałów. Akwarysta już napewno nie jest, nawet w gumowych kapciach. Znalazłem coś takiego: http://korale.pl/deltec-titanium-grounding-probe-uziemienie-do-akwarium.html 

Może warto spróbować? Ps czym większy zbiornik tym wiecej sprzetu i wiecej indukcji. Elektrykiem nie jestem ale produkty z górnej półki rzeczywiście znacznie mniej indukują. I chyba w tym tkwi szczegół. Na uruchomienie takiego uziemienia konieczne jest wyłączenie całego sprzetu z zasilania, uruchomienie uziemienia i pobowne włączenie sprzetu do zasilania. Jeśli będzie przebicie zabije zwierzaki. Jesli będzie indukcja nic złego się nie stanie. 

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Wchodząc do serwisu Nano-Reef, zgadzasz się na warunki Warunki użytkowania.