Skocz do zawartości

Historia edycji

szutarek78

szutarek78

W dniu 6.06.2018 o 17:32, Stefan85 napisał:

Nie bardzo rozumiem dla czego próbujecie zrobic z @Sqesta45 barana (sorry). Rzucacie sie na niego jakbyscie byli na liscie plac AF.

Czasem to forum nie wyglada jak forum hobbystow.

Fakt ze dobrze byloby gdyby pomiar zrobil jeszcze ktos innym testem ale probujecie na sile udowodnic ze @Sqesta45 nie rozumie co robi i ze to musi byc jego blad a jezeli juz pomiar jest prawidlowy to nie problem bo magnez nie szkodzi...

Nie chodzi o sam magnez. Problemem jest to ze Af dziala do bolu transparentnie i rzetelnie i taka sytuacja podwarza wyrobiona marke. Niby super lab. Niby kontrola kazdej partii. Niby karteczka z prametrami nie ogolnymi a tymi wlasnie dla tego wiadra. A tu takie rzeczy. Jezeli nie zgadza sie ten parametr to jak wierzyc  karteczkom? Czy mozemy zaufac ze parametry ktorych nie mierzymy tj. zawartosc mikro jest taka jak nam sie obiecuje? Czy podmiana to dla ryb i reszty zycia rosyjska ruletka? 

Troche przesada z ta ruletka bo nie wierze ze z Af wyjdzie produkt niebezpieczny ale jakas niepewnosc co do zawartosci jest. Przynajmniej dopoki ktos inny nie wezmie probki soli i nie zrobi testow po swojemu. 

Nikt nie próbuje zrobić z nikogo barana. Nikogo też tu nie broniłem. Napisałem tylko żeby gość zmierzył sobie zasolenie czymś wiarygodnym, oraz sprawdził jeszcze raz MG innym testem. Z mojego doświadczenia wynika że bardzo duża  część akwarystów ma grubo przewalone w jedną lub drugą stronę zasolenie. Co do testów MG to bardzo często, już nie długo po otwarciu zaczynają pokazywać bzdury. 

szutarek78

szutarek78

Nie bardzo rozumiem dla czego próbujecie zrobic z @Sqesta45 barana (sorry). Rzucacie sie na niego jakbyscie byli na liscie plac AF.

Fakt ze dobrze byloby gdyby pomiar zrobil jeszcze ktos innym testem ale probujecie na sile udowodnic ze @Sqesta45 nie rozumie co robi i ze to musi byc jego blad a jezeli juz pomiar jest prawidlowy to nie problem bo magnez nie szkodzi...

Nie chodzi o sam magnez. Problemem jest to ze Af dziala do bolu transparentnie i rzetelnie i taka sytuacja podwarza wyrobiona marke. Niby super lab. Niby kontrola kazdej partii. Niby karteczka z prametrami nie ogolnymi a tymi wlasnie dla tego wiadra. A tu takie rzeczy. Jezeli nie zgadza sie ten parametr to jak wierzyc  karteczkom? Czy mozemy zaufac ze parametry ktorych nie mierzymy tj. zawartosc mikro jest taka jak nam sie obiecuje? Czy podmiana to dla ryb i reszty zycia rosyjska ruletka? 

Troche przesada z ta ruletka bo nie wierze ze z Af wyjdzie produkt niebezpieczny ale jakas niepewnosc co do zawartosci jest. Przynajmniej dopoki ktos inny nie wezmie probki soli i nie zrobi testow po swojemu. 

Nikt nie próbuje zrobić z nikogo barana. Nikogo też tu nie broniłem. Napisałem tylko żeby gość zmierzył sobie zasolenie czymś wiarygodnym, oraz sprawdził jeszcze raz MG innym testem. Z mojego doświadczenia wynika że bardzo doża część akwarystów ma grubo przewalone w jedną lub drugą stronę zasolenie. Co do testów MG to bardzo często, już nie długo po otwarciu zaczynają pokazywać bzdury. 

szutarek78

szutarek78

Nikt nie próbuje zrobić z nikogo barana. Nikogo też tu nie broniłem. Napisałem tylko żeby gość zmierzył sobie zasolenie czymś wiarygodnym, oraz sprawdził jeszcze raz MG innym testem. Z mojego doświadczenia wynika że bardzo doża część akwarystów ma grubo przewalone w jedną lub drugą stronę zasilenie. Co do testów MG to bardzo często, już nie długo po otwarciu zaczynają pokazywać bzdury. 

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Wchodząc do serwisu Nano-Reef, zgadzasz się na warunki Warunki użytkowania.