Skocz do zawartości

Historia edycji

dla syna

dla syna

W dniu 9.06.2018 o 09:25, Hoom napisał:

Około 3-4 dni temu nagle wszystkie zoa w moim akwarium przestały polipować i sie kurczą wyglada jak by ginęły . Mam je na kilku skałkach w bardzo dużych koloniach . Akwarium mam od 4 miesięcy i żadnych widocznych plag teraz nie widzę . Parametry wody wszystkie są super mam tez inne korale i one wyglądają ok . Dziwne wydaje mi sie to ze mam trzy różne gatunki oddalone od siebie dość daleko w naprawdę dużych koloniach . Do czterech dni temu wyglądały super i nagle dotknęło to je wszystkie 

Mam dość dużo ślimaków berghia , niewiem skąd one nagle sie pojawiły i napewno co najmniej jeden wieloszczet ( niestety nie mogę go upolować) 

Jod i potas ma wielkie znaczenie przy zoa. Reszta zwykle trzyma się kupy jeśli masz odpowiednie zasolenie, kh, ca i mg. No i trochę po4 i no3 musi być bo inaczej padają z głodu. 

dla syna

dla syna

W dniu 9.06.2018 o 09:25, Hoom napisał:

Około 3-4 dni temu nagle wszystkie zoa w moim akwarium przestały polipować i sie kurczą wyglada jak by ginęły . Mam je na kilku skałkach w bardzo dużych koloniach . Akwarium mam od 4 miesięcy i żadnych widocznych plag teraz nie widzę . Parametry wody wszystkie są super mam tez inne korale i one wyglądają ok . Dziwne wydaje mi sie to ze mam trzy różne gatunki oddalone od siebie dość daleko w naprawdę dużych koloniach . Do czterech dni temu wyglądały super i nagle dotknęło to je wszystkie 

Mam dość dużo ślimaków berghia , niewiem skąd one nagle sie pojawiły i napewno co najmniej jeden wieloszczet ( niestety nie mogę go upolować) 

Jod i potas ma wielkie zbaczenie przy zoa. Reszta zwykle trzyma się kupy jeśli masz odpowiednie zasolenie, kh, ca i mg. No i trochę po4 i no3 musi być bo inaczej padają z głodu. 

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Wchodząc do serwisu Nano-Reef, zgadzasz się na warunki Warunki użytkowania.