Skocz do zawartości

Historia edycji

Karoolynkaa

Karoolynkaa

Witam otóż zaczęłam się zastanawiać nad vsv tylko czy to nie za wcześnie ale do rzeczy.

Zbiornik ma 15 tygodni 162l z panelem. Zalany połowa wody z działającego zbiornika polowa czystej solanki , odpieniacz hydor 250.65 , pompa obiegowa 1500l/h cyrkulator 3000l/h w panelu 2 l siporaxu wlad posguard i purigen Wata    13 kg żywej skały żywy piach 

Obecne życie w akwarium 

Ryby:

Dwa blazny 

Dwa pterapogony

Krewetka czyszcząca 

Dwie krewetki na aptazje wonder coś tam :)))

Krab mitrax 

Bicolor

Jakieś małe ślimaki Turbo  i nossariusy szybko rozmnażające sie :)

Korale:

Anthellia

Capnella

Briareum

Ricordea

Calustrea

Zoasy

Pathy

Dwie euphyllie panacora i gabnesis czy jakoś tak nie pamiętam nazwy a post pisany na szybko więc nie będę szukała nazwy wiado o co chodzi. 

Wszystko rośnie ładnie czasem euphyllia grymasi .

Od samego początku no3 się utrzymuje na granicy 15-20 

Glny sobie rosną nie ma jakiś wielki nici ale są kepki , z początku myślałam że to od zbyt bogatej soli ponieważ start był na af reef baterie sachem , ale sól została zmieniona na bardziej uboga rc.

Niestety efekt ten sam ciągły trawnik.. i no3 po4 mierzone niestety zoolekien pokazuje 0 test salifert w drodze .. i.co tu zrobić ??

Karoolynkaa

Karoolynkaa

Witam otóż zaczęłam się zastanawiać nad vsv tylko czy to nie za wcześnie ale do rzeczy.

Zbiornik ma 15 tygodni 162l z panelem. Zalany połowa wody z działającego zbiornika polowa czystej solanki , odpieniacz hydor 250.65 , pompa obiegowa 1500l/h cyrkulator 3000l/h w panelu 2 l siporaxu wlad posguard i purigen Wata    

Obecne życie w akwarium 

Ryby:

Dwa blazny 

Dwa pterapogony

Krewetka czyszcząca 

Dwie krewetki na aptazje wonder coś tam :)))

Krab mitrax 

Bicolor

Jakieś małe ślimaki Turbo  i nossariusy szybko rozmnażające sie :)

Korale:

Anthellia

Capnella

Briareum

Ricordea

Calustrea

Zoasy

Pathy

Dwie euphyllie panacora i gabnesis czy jakoś tak nie pamiętam nazwy a post pisany na szybko więc nie będę szukała nazwy wiado o co chodzi. 

Wszystko rośnie ładnie czasem euphyllia grymasi .

Od samego początku no3 się utrzymuje na granicy 15-20 

Glny sobie rosną nie ma jakiś wielki nici ale są kepki , z początku myślałam że to od zbyt bogatej soli ponieważ start był na af reef baterie sachem , ale sól została zmieniona na bardziej uboga rc.

Niestety efekt ten sam ciągły trawnik.. i no3 po4 mierzone niestety zoolekien pokazuje 0 test salifert w drodze .. i.co tu zrobić ??

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Wchodząc do serwisu Nano-Reef, zgadzasz się na warunki Warunki użytkowania.