Skocz do zawartości

Historia edycji

Darek85

Darek85

Przepust dolny daj mniejszy 3cm zamiast 5cm. Woda niepotrzebnie będzie tam zwalniać i sprzyjać gromadzeniu syfu. Spróbuj wykorzystać jedna ze środkowych przegród na siporax. Rozsuń trochę szybki na szerokość dwóch dużych siporax ów, na dole wklej po małym pasku szkła na którym oprzesz kratkę i ustawisz siporax. Przegrode zbiornika dolewki daj 1-2 cm niżej a nie do samej góry. W razie splotu niefortunnych zdarzeń i pojawieniu się dużej ilości wody w sumpie jej nadmiar przeleje się do dolewki a nie na podłogę.   

Doradzil bym też wklejenie ostatniej szyby przed pompą powrotu lekko pod skosem tak rzeźby woda po niej spływała do komory pompy. U mnie często robi się na tej ścianie lekki wodospad zamiast płynąć po szybie co generuje pęcherze powietrza które zasysa pompa i mam mikro bąble w zbiorniku do momentu przeczyszczenia krawędzi tej przegrody. 

Darek85

Darek85

Przepust dolny daj mniejszy 3cm zamiast 5cm. Woda niepotrzebnie będzie tam zwalniać i sprzyjać gromadzeniu syfu. Spróbuj wykorzystać jedna ze środkowych przegród na siporax. Rozsuń trochę szybki na szerokość dwóch dużych siporax ów, na dole wklej po małym pasku szkła na którym oprzesz kratkę i ustawisz siporax. Przegrode zbiornika dolewki daj 1-2 cm niżej a nie do samej góry. W razie splotu niefortunnych zdarzeń i pojawieniu się dużej ilości wody w sumpie jej nadmiar przeleje się do dolewki a nie na podłogę.   

Doradzil bym też wklejenie ostatniej szyby przed pompą powrotu lekko pod skosem tak rzeźby woda po niej spływają do przegrody pompy. U mnie często robi się na tej ścianie lekki wodospad zamiast płynąć po szybie co generuje pęcherze powietrza które zasysa pompa i mam mikro bąble w zbiorniku do momentu przeczyszczenia krawędzi tej przegrody. 

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Wchodząc do serwisu Nano-Reef, zgadzasz się na warunki Warunki użytkowania.