Marqo Zgłoś Napisano 16 Czerwca 2018 Odpieniacz white skim 200 na pompie aqua nova. Cała historia zaczęła się od padnięcia pompy, która została wysłana na gwarancję. Podczas wyciągania odpieniacza odkleiła się czerwona rurka od zwężki. Wkleiłem ją na oko . Tymczasem z serwisu przyszła nowa sztuka. Poskręcałem wszystko i nic nie pieni , zaciągnie na starcie tylko trochę powietrza potem tylko wodę pcha. Na obroty chyba wchodzi ponieważ poziom wody sięga do połowy kubka. Dmuchnięcie w tłumik powoduje chwilowe zawirowania w pienidle, po chwili znów się uspokoi . Może coś nie tak z zwężką ? Użytkownik kaer poratował oryginalną zwężką. Znowu nic... Podłączyłem nawet brzęczyk aby pchał powietrze do odpieniacza. Po wyłączeniu znów nie pobierała pompa powietrza. Może coś nie tak z tłumikiem ? Odłączyłem go tak , że została sama pompa i wężyk . Nic nie pomogło . Gdzie szukać rozwiązania ? Cytuj Śpiesz się powoli... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
karol86 Zgłoś Napisano 16 Czerwca 2018 a na ile masz zanurzony odpieniacz? ja jak miałem za nisko poziom wody to też nie pienił Cytuj 140x60x60 white skim 200 lampa 8x54 . Tunze 6045 jebao WP 25 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Marqo Zgłoś Napisano 16 Czerwca 2018 Ale zaciągał ci powietrze ? Odpieniacz po awarii wylądował w nowym sumpie gdzie jest zanurzony trochę głębiej. Cytuj Śpiesz się powoli... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
karol86 Zgłoś Napisano 16 Czerwca 2018 nie zaciągał. ostatnio czyściłem sumpa i odpieniacz chodził jak poziom wody spadał to przestawał pienić. to może sprawdź jak mówisz że odpieniacz jest niżej to do podnieś delikatnie i zobaczysz czy zasysa powietrze Cytuj 140x60x60 white skim 200 lampa 8x54 . Tunze 6045 jebao WP 25 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Marqo Zgłoś Napisano 16 Czerwca 2018 Masz piwo ode mnie. Strzał w dziesiątkę. Wystarczyło podnieść i z miejsca pieni jak szalony. Jaki optymalny poziom ustawić? Wysłane z mojego SM-G925F przy użyciu Tapatalka Cytuj Śpiesz się powoli... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach