Kamas Zgłoś Napisano 17 Czerwca 2018 Witajcie, Postanowilem sprobowac ,dedykowanego do mniejszych zbiornikow, fito od easy reefs. Dokupilem do tego koncowke easyconnect25 ( dedykowana do tego fito i ulatwiajaca dawkowanie). Do samej koncowki dolozono w komplecie pusty worek( taki, w ktory jest pakowany fitoplankton). Nie wiedzialem do czego sluzy zanim nie postanowilem zainstalowac koncowki easyconnect25 na oryginalnym opakowaniu easy booster nano. Okazalo sie ze wewnetrzna srednica otworu jest za mala i koncowka nie pasuje na oryginalny worek z fito. Musialem przelac cala zawartosc do dolaczonego worka co oczywiscie wiazalo sie z tym, ze czesc fito sie rozlalo. Myslicie, ze tak powinno to byc? W sensie easyconnect25 nie powinien pasowac od razu na opakowanie z fito? Konczy sie fito demontuje zaworek i przekladam do nowego opakowania. Obecnie trzeba za kazdym razem przelewac do worka dolaczonego do easyconnecta25 ( malo sterylne na dluzsza mete) lub przy kazdym nowym opakowaniu kupowac nowa koncowke z nowym workiem ( malo ekonomiczne). Przy okazji, na pewno mozna to trzymac w temp pokojowej +/- 25 stopni czy lepiej wstawic do lodowki? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
FroFo Zgłoś Napisano 17 Czerwca 2018 Trzymam od 22 stycznia w pokoju i dozuje ręcznie. Nic się nie dzieje. Zapach taki sam jak po pierwszym otwarciu.Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kamas Zgłoś Napisano 17 Czerwca 2018 Tez chce dozowac recznie tylko przy pomocy tego kranika easyconnect25. Zastanawia mnie tylko czy jeszcze ktos mial z nim taki problem jak ja. Troche to glupota zeby robic rozne srednice otworow... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
elespero Zgłoś Napisano 17 Czerwca 2018 Takie problemu nie było, ale był problem z tym że fito zgniło. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach