kierowca Zgłoś Napisano 18 Czerwca 2018 Witam wszystkich. Dziś wziąłem się za podłączenie reaktora z glonami.posiadam też filtr przepływowy wypełniony Life Bio Fil. Chcialbym zasilac je z jednej pompy. Mam do dyspozycji pompę new Jet 1700 . Czy do powrotu reaktora mogę podłączyć filtr z life bio fil?.czy lepiej rozwiązać to w inny sposób? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś Napisano 18 Czerwca 2018 nie lepiej będzie zrobić bajpas (jakiś trójnik i zaworek) ? filtr glonowy na pompę 1700 to duuuży musiałby być Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kierowca Zgłoś Napisano 18 Czerwca 2018 Na wejściu do glonowy mam zamontowany zawór a po za tym nev Jet ma też regulację. Tylko tak liczę że jak dam na glony około 600l/h to na drugi filtr może być już za malo A może dać na zasilanie powrót z filtra z life ? Ten filtr zasilany jest jebao 1200? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pawellb Zgłoś Napisano 19 Czerwca 2018 Daj ok 800l/h i będzie dobrze. Jam mam pompke aquaela 800 i fajnie buja dwa filtry. Pierwsza tuba glony a druga siporax. Pojemność filtrów to ok 2,5l każdy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach