Skocz do zawartości

Historia edycji

matroxpl

matroxpl

W końcu po przeprowadzce udało mi się postawić większe akwarium, do którego zostaną przeniesieni obecni mieszkańcy kostki 40x40x40. Obecnie zbiornik wygląda następująco:

Akwarium optiwhite 10mm o wymiarach 75x55x60 (ok 250l) plus sump 

Odpieniacz Schuran 150 na aquabee 2000/1

Lampa Maxspect Ethereal

Falownik Maxspect Gyre 230

Pompa obiegowa N-RMC 3000 

Skała to 16kg Marco Rocks plus docelowo jeszcze ok 8kg żywej skały z poprzedniego akwarium

Akwarium obecnie dojrzewa, zamierzam tam trzymać zarówno twarde jak i miękkie koralowce. Na chwilę obecną zastanawiam się nad doborem ryb i tu mam prośbę o poradę. Do akwarium na pewno trafią dwa błazenki z obecnej kostki, chciałbym również wpuścić Ctenotchaetus strigosus. Co jeszcze do nich polecacie? Fajnie jakby to były jakieś ciekawe rybki zarówno pod względem wyglądu jak i zachowania, ale też żeby się wzajemnie nie pozabijały :)

akwa_1.jpg

matroxpl

matroxpl

W końcu po przeprowadzce udało mi się postawić większe akwarium, do którego zostaną przeniesieni obecni mieszkańcy kostki 40x40x40. Obecnie zbiornik wygląda następująco:

Akwarium optiwhite 10mm o wymiarach 75x55x60 (ok 250l) plus sump 

Odpieniacz Schuran 150 na aquabee 2000/1

Lampa Maxspect Ethereal

Falownik Maxspect Gyre 230

Pompa obiegowa N-RMC 3000 

Skała to 16kg Marko Rocks plus docelowo jeszcze ok 8kg żywej skały z poprzedniego akwarium

Akwarium obecnie dojrzewa, zamierzam tam trzymać zarówno twarde jak i miękkie koralowce. Na chwilę obecną zastanawiam się nad doborem ryb i tu mam prośbę o poradę. Do akwarium na pewno trafią dwa błazenki z obecnej kostki, chciałbym również wpuścić Ctenotchaetus strigosus. Co jeszcze do nich polecacie? Fajnie jakby to były jakieś ciekawe rybki zarówno pod względem wyglądu jak i zachowania, ale też żeby się wzajemnie nie pozabijały :)

akwa_1.jpg

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Wchodząc do serwisu Nano-Reef, zgadzasz się na warunki Warunki użytkowania.