Bondzik04 Zgłoś Napisano 28 Czerwca 2018 Przyszedł czas i na mnie choroba postępuje i potrzebuję pomocy bardziej doświadczonych akwarystów . W akwarium będą raczej lps-y i miekasy 1 Akwarium 150x70x60h ten wymiar raczej zostanie większe się nie zmieści a szkoda 2 Jaka pompa do da takiego litrażu 9000l wystarczy czy lepiej 12000? 3. Jeśli była by pompa 9000l to hydraulika 32mm wystarczy czy lepiej zrobić wszystkie trzy rury na 40mm? 4.Komin będzie wewnętrzny z prawej strony i tu mam największy problem bo nie wiem jakie mają być wymiary pomiędzy otworami fajnie jak by ktoś miał projekt komina wewnętrznego do podobnego litrażu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
elespero Zgłoś Napisano 28 Czerwca 2018 10 minut temu, Bondzik04 napisał: Przyszedł czas i na mnie choroba postępuje i potrzebuję pomocy bardziej doświadczonych akwarystów . W akwarium będą raczej lps-y i miekasy 1 Akwarium 150x70x60h ten wymiar raczej zostanie większe się nie zmieści a szkoda 2 Jaka pompa do da takiego litrażu 9000l wystarczy czy lepiej 12000? 3. Jeśli była by pompa 9000l to hydraulika 32mm wystarczy czy lepiej zrobić wszystkie trzy rury na 40mm? 4.Komin będzie wewnętrzny z prawej strony i tu mam największy problem bo nie wiem jakie mają być wymiary pomiędzy otworami fajnie jak by ktoś miał projekt komina wewnętrznego do podobnego litrażu Pompa 9000l/h zupełnie wystarczy. Według mnie duży przepływ przez sump jest przereklamowany. Hydraulika 32 na powrocie spokojnie wystarczy. Gdzie będziesz robił akwarium? Szklarz powinien wiedzieć jak to zrobić. Otwory trzeba tak zaprojektować aby stelaż nie przeszkadzał przy montażu przelotów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach