kroczek12 Zgłoś Napisano 2 Lipca 2018 Witam, Jak często karmicie swoje skrzydlice? Moja raz w tygodniu jadła mrożoną stynkę a teraz się jej odwidziało i nie jadła blisko 3 tygodnie. Co robić? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Nuke Zgłoś Napisano 2 Lipca 2018 Moje 2 a nawet 3 razy w tygodniu.Reszta obsady nie zginęła w niewyjaśnionych okolicznościach? Wszystko z nią ok? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
muniek1997 Zgłoś Napisano 2 Lipca 2018 co 3 dni średnio a z obsada jak sie jej uwidzi mi krabow nie rusza a dodałem jedna krewetke i zżarła po 2 tygodniach ....czym ją karmisz ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Nuke Zgłoś Napisano 5 Lipca 2018 z mrożonek gdy karmie ukwiały to tez im daje przy okazji-Mięso małż,krewetki,a ogólnie to żywe rybki, filety,krewetki z marketu tylko zwracaj uwagę na skład. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rymar666 Zgłoś Napisano 13 Lipca 2018 (edytowane) A szuka czegoś, tzn poluje? Może trafił ci się łowca i gardzi padliną. Moja czasem też tak ma - focha na stynke, choć nie tak długo. Edytowane 13 Lipca 2018 przez rymar666 (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Nuke Zgłoś Napisano 13 Lipca 2018 Powiem tak,ogólnie porusza się w ślimaczym tempie,jak by się zawiesiła,ale ja karmię przez cały dzień tzn rano rozpuszczam kostki i tak przez cały dzień podaje i tak do około godziny po zgaszeniu świateł,więc za każdym razem gdy podchodzę zaczyna podpływać i wyłapywać np grubego kryla Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rymar666 Zgłoś Napisano 13 Lipca 2018 A czy jak wrzucasz kawał np. Stynki, to tak żeby widziała? Z moich obserwacji wynika, że paradoksalnie jak na drapieżnika skrzydlica jest ciapowata i czasem nawet krewetki się zdąrzą najeść zanim ta się zorientuje że coś było na obiad Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Nuke Zgłoś Napisano 14 Lipca 2018 Jak tylko podchodzę i zaczynam wrzucać ona od razu podpływa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rymar666 Zgłoś Napisano 15 Lipca 2018 Czyli lubi łowić, drapieżnika wychowałeś Moja co 2 dzień dostaje, ale jak zaczyna gardzić, to 4, 5 dni głodówki doprowadza ją do pionu. Myślę, że to u nich taka norma. Grunt że je w ogóle, bo bywają typy, które po prostu nic innego niż żywiec nie ruszą... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Nuke Zgłoś Napisano 21 Lipca 2018 Mi się bardziej wydaje że to kwestia właśnie karmienia żywym,musi pobudzić instynkt łowcy i pogonić za ofiarą Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach