Skocz do zawartości

Historia edycji

Syrius177

Syrius177

Witam po dłuższej przerwie.  Czas na kompletowanie sprzętu do kolejnego większego akwarium.  Miało być odrobinę większe we wnęce,  ale jednak zmieniłem plany. Będzie ok 420-500L zbiornik plus ok 150L sump. 

Aktualnie jestem w trakcie robienia stelażu stalowego o wymiarach 150x60x80h.

Zastanawiam się jeszcze odrobinę nad wielkością akwarium : 150x60x50, 150x60x55, 140x60x50 lub 140x60x55.

Akwarium będzie tym razem stało na środku - jeden krótszy bok będzie przy ścianie. Więc praktycznie obserwacja prawie dookoła. Nie będzie żadnego tła. No może tylko na krótkim boku na którym wyląduje komin lub pudełko przelewowe. W sumie nie wiem co lepsze. 

Kolejna ważna sprawa to chcę doprowadzić kanalizację do szafki ( mam możliwość bo łazienka jest za ścianą). Grawitacyjnie chcę spuszczać wodę podczas podmiany do kanalizacji albo z pomocą pompy.  Oraz doprowadzę przyłącze Rodi do szafki.  Nie mam jeszcze tego systemu z kanalizacją przemyślanego ale to kwestia czasu. Chyba że ktoś ma fajnie rozwiązaną  tę kwestię i chce się podzielić. 

Syrius177

Syrius177

Witam po dłuższej przerwie.  Czas na kompletowanie sprzętu do kolejnego większego akwarium.  Miało być odrobinę większe we wnęce,  ale jednak zmieniłem plany. Będzie ok 420-500L zbiornik plus ok 150L sump. 

Aktualnie jestem w trakcie robienia stelażu stalowego o wymiarach 150x60x80h.

Zastanawiam się jeszcze odrobinę nad wielkością akwarium : 150x60x50, 150x60x55, 140x60x50 lub 140x60x55.

Akwarium będzie tym razem stało na środku - jeden krótszy bok będzie przy ścianie. Więc praktycznie obserwacja prawie dookoła. Nie będzie żadnego tła. No może tylko na krótkim boku na którym wyląduje komin lub pudełko przelewowe. W sumie nie wiem co lepsze. 

Kolejna ważna sprawa to chcę dobrowadzic kanalizację do szafki ( mam możliwość bo łazienka jest za ścianą). Grawitacyjnie chcę spuszczać wodę podczas podmiany do kanalizacji albo z pomocą pompy.  Oraz doprowadzę przyłącze Rodi do szafki.  Nie mam jeszcze tego systemu z kanalizacją przemyślanego ale to kwestia czasu. Chyba że ktoś ma fajnie rozwiązaną  tę kwestię i chce się podzielić. 

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Wchodząc do serwisu Nano-Reef, zgadzasz się na warunki Warunki użytkowania.