Skocz do zawartości

Historia edycji

Krzysiek K.

Krzysiek K.

11 godzin temu, Syrius177 napisał:

Czy ktoś miał problem z manometrem po zainstalowaniu go w filtrze RO? Włożyłem go za pompą a przed membraną. Hałasuje i wskazówka lata niemiłosiernie. Albo uszkodzony albo nie wiem co. Narazie go pominąłem ale może ktoś ma pomysł. Może inne miejsce. 

Miałem identyczny problem u siebie ,gdy montowałem system RO/DI.Chciałem wiedzieć jakie ciśnienie daje pompa na membranę ,ale niestety musiałem zrezygnować z manometru ,bo tak samo zachowywał się jak w Twoim przypadku .

Manometr do prawidłowej pracy potrzebuje w miarę stałego  ciśnienia ,to znaczy ciśnienie może być niskie albo wysokie ,ale nie może skakać .Niestety pompa podnosząca ciśnienie wytwarza skaczące ciśnienie i dlatego, tak manometr się zachowuje. Pewno dało by rady  temu zaradzić montując naczynie przeponowe ,które by niwelowało skoki ciśnienia ,ale czy warto?Może ktoś zna inny sposób na rozwiązanie tego problemu?

Krzysiek K.

Krzysiek K.

10 godzin temu, Syrius177 napisał:

Czy ktoś miał problem z manometrem po zainstalowaniu go w filtrze RO? Włożyłem go za pompą a przed membraną. Hałasuje i wskazówka lata niemiłosiernie. Albo uszkodzony albo nie wiem co. Narazie go pominąłem ale może ktoś ma pomysł. Może inne miejsce. 

Miałem identyczny problem u siebie ,gdy montowałem system RO/DI.Chciałem wiedzieć jakie ciśnienie daje pompa na membranę ,ale niestety musiałem zrezygnować z manometru ,bo tak samo zachowywał się jak w Twoim przypadku .

Manometr do prawidłowej pracy potrzebuje w miarę stałego  ciśnienia ,to znaczy ciśnienie może być niskie albo wysokie ,ale nie może skakać .Niestety pompa podnosząca ciśnienie wytwarza skaczące ciśnienie i dlatego, tak manometr się zachowuje. Pewno dało by rady  temu zaradzić montując naczynie przeponowe ,które by niwelowało skoki ciśnienia ,ale czy warto?Może ktoś inny zna sposób na rozwiązanie tego problemu?

Krzysiek K.

Krzysiek K.

9 godzin temu, Syrius177 napisał:

Manometr do prawidłowej pracy potrzebuje w miarę stałego  ciśnienia ,to znaczy ciśnienie może być niskie albo wysokie ,ale nie może skakać .Niestety pompa podnosząca ciśnienie wytwarza skaczące ciśnienie i dlatego, tak manometr się zachowuje. Pewno dało by rady  temu zaradzić montując naczynie przeponowe ,które by niwelowało skoki ciśnienia ,ale czy warto?Może są jeszcze jakieś inne sposoby na rozwiązanie tego problemu?

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Wchodząc do serwisu Nano-Reef, zgadzasz się na warunki Warunki użytkowania.