Orefter Zgłoś Napisano 12 Lipca 2018 Witam serdecznie wszystkich doświadczonych akwarystów. Miałbym do was pytanie pytanie bo koralowce są już przymocowane do skałki, zrosły się ponieważ kupuje je z działającego akwarium. I czy mogę je dać do solniczki odrazu ze skalkami czy muszę je jakoś do tego przygotować. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś Napisano 12 Lipca 2018 Jeśli te skałki pasują do Twej "wizji"' zbiornika ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bart7891 Zgłoś Napisano 12 Lipca 2018 Powinieneś ja zaaklimatyzować, masz 2 opcje. 1 wezykiem z akwarium do woreczka powoli przelewać wodę. 2 bierzesz kubeczek/szklane i nalewasz wodę do woreczka, wylewasz wodę z powrotem do akwa i powtarzasz operacje parę razy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś Napisano 12 Lipca 2018 (edytowane) 3 minuty temu, Bart7891 napisał: Powinieneś ja zaaklimatyzować, masz 2 opcje. 1 wezykiem z akwarium do woreczka powoli przelewać wodę. 2 bierzesz kubeczek/szklane i nalewasz wodę do woreczka, wylewasz wodę z powrotem do akwa i powtarzasz operacje parę razy 1 kupujesz w aptece "kroplówkę" - jest dużo wygodniejsza w użyciu od wężyka , ustawisz "po kropelce" i wracasz za jakiś czas a nie musisz siedzieć i patrzeć czy nie leci za szybko Edytowane 12 Lipca 2018 przez Gość (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Przemo999 Zgłoś Napisano 12 Lipca 2018 No i ja bym jednak tej wody spowrotem do baniaka nie wlewał..... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
CzaQ Zgłoś Napisano 12 Lipca 2018 Ja bym je jeszcze po aklimatyzacji wykąpał w dipie dezynfekującym Cytuj Mózgowa rafa http://nano-reef.pl/forums/topic/101151-brain-tank/?tab=comments#comment-1045695 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kudłaty Zgłoś Napisano 12 Lipca 2018 2 godziny temu, silvia napisał: 1 kupujesz w aptece "kroplówkę" - jest dużo wygodniejsza w użyciu od wężyka , ustawisz "po kropelce" i wracasz za jakiś czas a nie musisz siedzieć i patrzeć czy nie leci za szybko Zdecydowanie najlepsza opcja też ją stosuje. 1 godzinę temu, Przemo999 napisał: No i ja bym jednak tej wody spowrotem do baniaka nie wlewał..... Dlaczego? Na początek do świeżego baniaka bierze się wodę z działającego zbiornika z podmian. A czym różni się ta woda w której przyjechał koral? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Orefter Zgłoś Napisano 12 Lipca 2018 Kudłaty masz rację, jestem w trakcie zakładania 60 l zbiornika Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kudłaty Zgłoś Napisano 12 Lipca 2018 Wlej tą wodę do akwarium i się nie zastanawiaj, chyba że dodałeś do niej dip-a to lepiej wylać do kibla. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś Napisano 12 Lipca 2018 1 godzinę temu, kudłaty napisał: Dlaczego? Na początek do świeżego baniaka bierze się wodę z działającego zbiornika z podmian. A czym różni się ta woda w której przyjechał koral? czasem się różni - np. jak skałka jest z dna to często woda z niej jest pełna syfu - to czy warto wlać czy nie wlewać trzeba ocenić samemu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach