Hellu Report post Posted July 22, 2018 Cześć, 3 dni temu wyszedł mi ze skały taki zawodnik - nowy zbiornik, dojrzewające akwa. Czy dobrze mi się zdaję, że to jest majano? W nocy pod aktyniką całkiem ładnie świeci Na takim etapie zbiornika, mogę potraktować go strzykawką z chemia czy lepiej będzie wyciągnać skałe i pozbyć się go mechanicznie ? Nie wiem czy zdjęcia nie są zbyt lipne i widać wystarczająco... Quote Share this post Link to post Share on other sites
AmonS Report post Posted July 22, 2018 Ciężko będzie go zidentyfikować na podstawie tych fotek ... masz 2 opcje: albo profilaktycznie ukatrupić czymś (ale jeśli to majano to skała zainfekowana, pewnie za jakiś czas wylezie więcej...) lub poczekać aż podrośnie. Ja bym poczekał bo jeśli to majano to i tak ja bym robił restart baniaka puki jeszcze nic w nim nie ma. Miałem majano w mojej 60tce i mimo walki i prób wydłubywania, parzenia drapania, suszenia i tak ze skały wyłaziło zawsze 2x więcej niż ubiłem ... a jeżeli to coś innego to będzie fajny gifcik od losu Ale poczekaj jeszcze na opinie innych - może mają bardziej wprawne oko Quote Share this post Link to post Share on other sites
boo12 Report post Posted July 22, 2018 ja bym powiedział, że to cribrionis crassa Quote Share this post Link to post Share on other sites
Pirotechnic Report post Posted July 22, 2018 też bym powiedział że to crassa Quote Akwarium morskie 902 litry. Skała 52kg żywa i 40kg sucha. . Sól Royal Nature Ion Balanced Natural Sea Salt. Oświetlenie 4x145W LED Pacific Sun METIS. Pompa obiegowa Jebao DCT 12000. Odpienicz WhiteSkim 250 by Sebastek. Dozownik Kore 5TH. Cyrkulacja Maxspect Gyre XF-150. Share this post Link to post Share on other sites
silvia Report post Posted July 22, 2018 (edited) a ja że to oderwana ? główka euphylli glabrescens ? Edited July 22, 2018 by silvia (see edit history) Quote Share this post Link to post Share on other sites
Przemek79 Report post Posted July 22, 2018 mi też to na małą euphyllię wygląda Quote http://nano-reef.pl/forums/topic/93536-diabelskie-666-l/ Share this post Link to post Share on other sites
TMK Report post Posted July 22, 2018 euphylia Quote Share this post Link to post Share on other sites
dla syna Report post Posted July 22, 2018 Mi też wydaje się że to euphyllia. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Khermorh Report post Posted July 23, 2018 Euphylia Quote http://Pierwsza solniczka Share this post Link to post Share on other sites
Hellu Report post Posted July 24, 2018 chciałbym, żeby to była ta euphylia sam rozważałem, że to może być to, ale jednak wole się nastawiać pesymistycznie zawsze to mniejsze rozczarowanie hehe dziękuje za pomoc Quote Share this post Link to post Share on other sites