Przyszła paczka od erybki. Po raz kolejny jestem pod wrażeniem sprawności funkcjonowania tego sklepu. Jednego dnia brakujący towar pojawił się w sklepie, następnego już dzwoni kurier, że ma paczkę dla mnie. Niestety refraktometr (h2ocean), płyn kalibracyjny saliferta i butla stability leżą i czekają, bo jakiekolwiek wolne chwile poświęcam budowie lampy. Aż mnie skręca, żeby to zasolenie sprawdzić, ale jaszcze bardziej chce wreszcie lampeczkę uruchomić.
Z "nowości", to w nocy durny okinawae dwa razy wpłynął do czujnika dolewki, nawet pomimo dorobionego zabezpieczenia (niestety szczeliny są). Poprzednio prawie się udusił, ale tym razem już nauczył się nawet sam wypływać z powrotem. No po prostu...
Jeszcze co do bakteri... Plan jest taki, żeby dawać jedną dawkę bakteri po podmianie wody oraz w połowie tygodnia pomiędzy podmianami, na zmianę stability i spetial blend. I tu pytanie, które kiedy lepiej dawać? Stability po podmianie, a SB pomiędzy, czy na odwrót? Czy może bez znaczenia? No i mini dawki (0.2ml) vsv codziennie jako pożywka.