Skocz do zawartości

Historia edycji

Rastapasta

Rastapasta

Witam Was, od paru miesięcy mam problem z pompą dozującą. W zbiorniku 600l obsadzonym warstwami od dołu miękasami poprzez lpski po spsy zaczyna robić się ciasno więc i konsumpcja balinga wzrosła. Ponieważ sama pompa Aquanova jest awaryjna i niedokładna, uznałem  że czas najwyższy na zmiany. Stworzyłem ten temat w celu ustalenia a raczej zrozumienia na podstawie Waszych doświadczeń, wdrożenie nowego sposobu podawania wapnia i innych niezbędnych pierwiastków dla koralowców. 

Konsumpcja samego KH jest w granicach 300ml/dziennie dawkowana 7x dziennie.

Na forum można znaleźć prawie wszystkie odpowiedzi. Z drugiej strony to jest forum więc kto ma ochotę i lubi pogadać może napisać parę słów na temat swojego doświadczenia i podpowiedzieć czego unikać a na co zwrócić uwagę w prowadzeniu reaktora.

Rastapasta

Rastapasta

Witam Was, od paru miesięcy mam problem z pompą dozującą. W zbiorniku 600l obsadzonym warstwami od dołu miękasami poprzez lpski po spsy zaczyna robić się ciasno więc i konsumpcja balinga wzrosła. Ponieważ sama pompa Aquanova jest awaryjna i niedokładna, uznałem  że czas najwyższy na zmiany. Stworzyłem ten temat w celu ustalenia a raczej zrozumienia na podstawie Waszych doświadczeń, wdrożenie nowego sposobu podawania wapnia i innych niezbędnych pierwiastków dla koralowców. 

Konsumpcja samego KH jest w granicach 300ml/dziennie dawkowana 7x dziennie.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Wchodząc do serwisu Nano-Reef, zgadzasz się na warunki Warunki użytkowania.