Skocz do zawartości
R@F@L

Swietlowki ATI

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Wlasnie jestem na etapie zmiany oswietlenie na T5 ATI.

Czy taka kolejnosc bedzie ok

1.ACTINIC BLUE

2.AQUABLUE SPEZIAL.

3.BLUE PLUS.

4.AQUABLUE SPEZIAL.

???

Akwa 375l + sump 126l Odpieniacz ATI - Bubble Master 200,Lampa ATI Power Module T5 4x 80W ,Cyrkulacja pompy Tunze 6060-6080,Tunze -Nano Wavebox + Gł QuiteOne-4000l,GroTech - TEC III NG - dozownik.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam te świetlówki. Z pierwszą może być problem - produkcja miała być zawieszona i nie wiadomo czy kiedyś będzie wznowiona. Ale tak w ogóle to fajne światło. Niedawno było trochę dyskusji na temat barw i firm :D Jak dasz 2 x 15kK i 2 x niebieska też będzie ok.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@rs- swietlowki mam juz kupione a co do ACTINIC BLUE to byla kupiona troche wczesniej niz pozostale ale dopiero teraz zmieniam oswietlenie

Tylko o kolejnosc mi chodzi:)

Akwa 375l + sump 126l Odpieniacz ATI - Bubble Master 200,Lampa ATI Power Module T5 4x 80W ,Cyrkulacja pompy Tunze 6060-6080,Tunze -Nano Wavebox + Gł QuiteOne-4000l,GroTech - TEC III NG - dozownik.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
andrniew :

Świetlówka actinic blue wraca do oferty ATI. Za miesiąc beda znowy dostępne :D

Ano wlasnie tez cos slyszalem na ten temat:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

@Rafał, pytasz o kolejność umiejscowienia, moim skromym zdaniem centralnie białe, a po bokach niebieskie.

Pozdrawiam Roman

gdzie jest nemo ? www.republika.pl/akwariummorskie/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A nie lepiej zrobic na przemian niebieska biala ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

Nowe świetlówki AM 15.000 ReefWhite to ATI Aquablue, świetlówka ReefBlue - to ATI Actinic Blue.

Ta sama fabryka, ten sam producent - inny napis jedynie.

A jak nie widać różnicy to po co przepłacać :D

Pozdrawiam

Przemek

pozdrawiam

Przemysław Cybulski
www.Pacific-Sun.eu
Home for advanced technology

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Przemek :

Witam

Nowe świetlówki AM 15.000 ReefWhite to ATI Aquablue, świetlówka ReefBlue - to ATI Actinic Blue.

Przemek

IMO.Niezupełnie. AM 15kK to ATI Aqua Blue Spezial, AM Blue Actinic to ATI Blue Plus. AM chyba nie ma odpowiednika ATI Actinic Blue.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmm, moze masz racje - rozumiem że masz na myśli, nową Reef Blue Actinic?

Pozd

Przemek

pozdrawiam

Przemysław Cybulski
www.Pacific-Sun.eu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak. Świeci na niebiesko a ATI actinic daje światło bardziej fioletowe, podobne do Philipsa. Ale mnie też się wydaje, że pozostałe świecą identycznie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to faktycznie mea culpa - poplątałem nazwy(z przejedzenia? ach te święta :D

Pozdrawiam

Przemek

pozdrawiam

Przemysław Cybulski
www.Pacific-Sun.eu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak ktos ma nowe swietlowki AM to niech wyjmie opakowanie ktore jest w srodku i powie co mu to przypomina...............

rzeczywiscie nie ma odpowiednika dla ATI actinic blue ale plus i special sa identyczne no i ten sam producent

UWIELBIAM MÓJ CANDY SHOP

130x50x40 + 210 l sump , obieg laguna 3500 , cyrkulacja tunze 6055 + 6045 + 6060

oświetlenie 4x 54 w t5 DIY, SHURAN 200

wystartowało Nasze Przejściowe...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

Tak sie składa że kilka dni temu byłem siedzibie ATI i zapytałem o to samo .

Otrzymałem wyjaśnienie że mimo iz Sylwania robi świetlówki dla AM i ATI to są to różne świetlówki . Rożnice w pikach i trwałość. Otrzymałem również info o powrocie Actinic blue i o nowej świetlówce Color plus, oraz o zapowiadanym poprawianiu świetlówki Blue plus. Osobiście mam ATI blue + i AM Reef Blue zamanotowane na tym samym regale (obie mają po 2mieśące i różnią sie troszeczkę) Pomiędzy ATI Aquablue special i Reef White 15k różnic nie zauważyłem , zaznaczam że moje porównanie jest jedynie na oko . Wszystkie świetlówki świecą na Belka AM Sunbeam.

Dokupiłem również Narwę Blue 2 (nowa świeci inaczej niż pozostałe 2 mieśęczne)

Pozdrawiam

zbiornik 180x65x60 10x80W Powermodul 4 kanaly ściemniany.. Odpieniacz Bubble King 250 internal. Dozownik Grotech x7, Pompy obiegowe 2x OR 3500, Pompy do ruchu wody Tunze TS12 i TS7, Uzupełnianie wody Niveumat. Chłodzenie Teco Tr 20

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Lukasz - a jakiej odpowiedzi innej oczekiwałeś? :D

Przecież to normalne, że firma taka jak ATI będzie starała się "odciąć" od pogłosek, że inne firmy sprzedają dokładnie taki sam produkt jak oni.

Jak byś zapytał w AM - powiedzą pewnie, że to te same świetlówki co robione dla ATI.

A powiedzieli Ci ze ATI Actinic Blue robiony jest przez NARVĘ? Dlatego nie ma porównywalnego produktu z oferty AM.

Pozdr

Przemek

pozdrawiam

Przemysław Cybulski
www.Pacific-Sun.eu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Ten wątek jest dość stary. Należy rozważyć rozpoczęcie nowego wątku zamiast ożywienia tego.