majestic Zgłoś Napisano 31 Sierpnia 2018 W dniu 29.08.2018 o 20:21, @Beti napisał: Testy Colombo są dokładniejsze i wygrały w testach,testow:-)i są bardzo zbliżone wyniki do ICP,proszę https://reefhub.pl/domowe-testy-akwarystyczne/ Edit sama posiadam i sie sprawdzaja,jedynie No3 jest do 4ppm i tu u kogos może nie zadziałać Qrcze widzę, że coś faktycznie mi umknęło;) Bartek zrobił MEGA test testów, którego również nie widziałem. Obecnie mam komplet saliferta a do tego 3 dni temu przyszły testy NO3 i PO4 ponieważ stare były po terminie. Jak pokończy mi sięwiększość to spróuje z tymi Colombo. 27 f za walizeczke z testami PH GH KH NH3 NO2 NO3 PO4 MIAZGA W dniu 29.08.2018 o 20:21, @Beti napisał: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
katani Zgłoś Napisano 31 Sierpnia 2018 W dniu 30.08.2018 o 08:33, kamil162 napisał: Favie przeniosłem wyżej Jak koral? Cytuj Brutto: akwarium 550 + sump 260l, start 20.12.2017. Filtracja: rollermat + skała + refugium, bez odpieniacza. Sprzęt: Akwarium 120x70x65h OW, sump 119x50x45h. Pompa Jebao DCP 10000, Cyrkulacja 2x maxspect XF-350, Jebao MW-22, Oświetlenie: philips Coral Care gen 1 v2 x 3szt.. Oświetlenie refugium Chinka LED. Sól Fauna Marin Professional, dodatki AF, balling AF/CZDA. 50kg suchej skały Marco Rock's, nieco pukani. Ryby i inne biegająco-pełzające: Ctenochaetus binotatus, 6x Pseudanthias squamipinnis, Zebrasoma flavescens, Lysmata amboinensis x 3, L. debelius, 4x Lysmata Seticaudata, 1x Neopetrolisthes oshimai, 2 kraby pustelniki Clibanarius africanus, jeżowiec Mespilla globulus, setki slimaków turbo i columbelli, 1x tectus, 1x strombus luhanus... Oraz kilka kg kiełży, równonogów, wężowideł i innego drobnego życia. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kamil162 Zgłoś Napisano 31 Sierpnia 2018 2 godziny temu, katani napisał: Jak koral? Zdjęcie poniżej, z favia dalej słabo natomiast pozostałe korale mocno się pompuja Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Rafa0302 Zgłoś Napisano 31 Sierpnia 2018 W Twojej ocenie (bo fotka słaba) jest jakaś poprawa? Uważaj aby nie było wojny wśród korali. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kamil162 Zgłoś Napisano 31 Sierpnia 2018 12 minut temu, Rafa0302 napisał: W Twojej ocenie (bo fotka słaba) jest jakaś poprawa? Uważaj aby nie było wojny wśród korali. Uważam że nie ma poprawy, natomiast inne korale ja euphyllia i caulastrea wyglądają dużo lepiej. Dziś robiłem testy salifert które mam No3 - 25 Po4 - 0 Kg- 5.7 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach