Skocz do zawartości

Historia edycji

waldek123blau

waldek123blau

Mam pytanie do mających te lampy: czy świetlówki w lampach ściemnialnych 8x80w firmy ATI szybciej się zużywają od tych samych świetlówek w lampach ściemnialnych 8x54w?                         Kupiłem w kwietniu 2018r dwie lampy ATI Sunpower ściemnialne jedną 8x80W i drugą 8x54W, 10 kwietnia 2018r. założyłem nowe świetlówki dla obu lamp jednakowe:  mam takie rozmieszczenie:

ATI Blue Plus

ATI Coral Plus

ATI Blue Plus

ATI   Coral Plus  

ATI   Aquablue Special

ATI   Blue Plus    

ATI   Coral  Plus

ATI  Blue Plus                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                          

Wszystkie świetlówki kupione i założone w tym samym dniu i wszystkie były nowe od jednego sprzedawdcy. W lampie 8x54W wszystko działa bez problemów do dziś a w lampie 8x80w cztery świetlówki przestały działać zupełnie w czerwcu a dwie włączają się tylko przy ustawieniu 100% - jak ustawię na rozjaśnianie to się świecą do 20%, później się wyłączają.  Tylko świetlówki z kanału pierwszego działają dobrze.Wymieniłem te cztery na nowe też ATI i dziś po 2 miesiącach działania znów przestały się rozjaśniać?!!!!

Mam takie ustawienie wschodów-zachodów:

Kanał 1

8.00 - EIN

9.00  - 100%

20.00- 100%

22.00- AUS

Kanał 2

9.15   - EIN

9.45   -30%

10.15  -50%

11.00  -100%

17.00  -100%

18.00  -80%

18.30  -50%

19.30  -20%

20.00  - AUS

Czy to jest normą w lampach ATI Sunpower 8x80W czy mam jakąś wadliwą lampę? Lampy kupiłem używane nie nowe.

waldek123blau

waldek123blau

Mam pytanie do mających te lampy: czy świetlówki w lampach ściemnialnych 8x80w firmy ATI szybciej się zużywają od tych samych świetlówek w lampach ściemnialnych 8x54w?                         Kupiłem w kwietniu 2018r dwie lampy ATI Sunpower ściemnialne jedną 8x80W i drugą 8x54W, 10 kwietnia 2018r. założyłem nowe świetlówki dla obu lamp jednakowe:  mam takie rozmieszczenie:

ATI Blue Plus

ATI Coral Plus

ATI Blue Plus

ATI   Coral Plus  

ATI   Aquablue Special

ATI   Blue Plus    

ATI   Coral  Plus

ATI  Blue Plus                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                          

Wszystkie świetlówki kupione i założone w tym samym dniu i wszystkie były nowe od jednego sprzedawdcy. W lampie 8x54W wszystko działa bez problemów do dziś a w lampie 8x80w cztery świetlówki przestały działać zupełnie w czerwcu a dwie włączają się tylko przy ustawieniu 100% - jak ustawię na rozjaśnianie to się świecą do 20%, później się wyłączają.  Wymieniłem te cztery na nowe też ATI i dziś po 2 miesiącach działania znów przestały się rozjaśniać?!!!!

Mam takie ustawienie wschodów-zachodów:

Kanał 1

8.00 - EIN

9.00  - 100%

20.00- 100%

22.00- AUS

Kanał 2

9.15   - EIN

9.45   -30%

10.15  -50%

11.00  -100%

17.00  -100%

18.00  -80%

18.30  -50%

19.30  -20%

20.00  - AUS

Czy to jest normą w lampach ATI Sunpower 8x80W czy mam jakąś wadliwą lampę? Lampy kupiłem używane nie nowe.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Wchodząc do serwisu Nano-Reef, zgadzasz się na warunki Warunki użytkowania.