Skocz do zawartości
ROBERTo

żarnik 1400k+ t5 JAK OSWIETLIC

Rekomendowane odpowiedzi

WITAJCIE

ZAKUPIŁEM ŻARNIK 14000 K 150 W ALE JAK WIADOMO MA BARDZO DUŻE WIDMO SWIATŁA NIEBIESKIEGO WIĘC CHCIAŁBYM ROZJASNIC AKWARIUM T5 ALE NIE MAM POMYSŁU JAKĄ? WIEM ŻE BEDZIE TO 54 W. DAJCIE POMYSŁ

ZBIORNIK MA 150 LITR

AKWARIUM- 65*60*60, sump 80*40*40, lampa LED Lampa LED RAZOR R420r 120W [16000K], 2 x tunze nano, pompa cyrkulacyjnA Jebao, odpieniacz TUNZE , obieg Eheim - Pompa Compact Plus 3000, żywa skała 30 kg,

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość pilot

hejka!

moim zdaniem ten zarnik 14K jest w sam raz i w porownaniu do 16K czy 20K nie ma duzo swiatla niebieskiego. nie wiem czemu wiekszosc ludzi lubi miec zolto w akwarium?moze to pozostalosci po slodkim? :D:):D

malo tego ,ja lubie niebiesko i dolozylem do 2x150W hqi 14K jeszcze 2x80W T5 nowe aktyniczne AM (mocny niebieski) oraz 2x39W T8 TL03 (fiolet).

Bardzo mi sie podoba.Dwa dni temu Szymon byl u mnie i podziela moje zdanie.

pozdrawiam

Rafał

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pilot - jesli zwrocisz uwage na fakt, ze to nie Tobie tylko koralom ma sie podobac, a te chcialyby 6500 K....:D

@Roberto

Aqua Blue ?

Ps: wlasnie zauwazylem, ze to samo pytanie zadales w "Technice".

Zawsze to wiecej odpowiedzi - nie ?:D

Pozdrawiam

120x75x47 wys. 400 l, sump 100 l. 432 W T5 + 2 x 24 LED blau, BK 200, cyrk 17500 l/h.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość pilot

moje korale maja sie dobrze przy takim oswietleniu,sa o wiele lepiej wybarwione.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja tez mam sporo aktyniki ale jeszcze chce tymi HQI przegiac w strone niebieskiego z 10 na 14 000 K i troche sie boje. Zauwaz tez, ze jak juz kiedys dyskutowalismy, Twoje oswietlenie jest nieco silniejsze niz nasza nieudowodniona:D srednia na litr.

Pozdrawiam

120x75x47 wys. 400 l, sump 100 l. 432 W T5 + 2 x 24 LED blau, BK 200, cyrk 17500 l/h.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Ten wątek jest dość stary. Należy rozważyć rozpoczęcie nowego wątku zamiast ożywienia tego.