Skocz do zawartości
Sikkor

Lampa Zetlight B300

Rekomendowane odpowiedzi

Witam . Posiadam lampę Zetlight B300 100W wraz ze sterownikiem i kontrolerem. Chciałem nakarmić życie w akwarium i wyłączyłem całe zasilanie zbiornika wraz z oświetleniem (przez przypadek) . Po włączeniu wszystkiego lampa nie reaguje. Po podłączeniu jej bez sterowników działa ale nie da się już ustawić mocy. Wiem , że to oświetlenie nie jest bardzo popularne ale może miał ktoś podobny problem. Pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może trzeba zresetować sterownik i ponownie ustawić jak ma świecić .Zdarza się że czasami pewne sterownik podczas rozjaśniania lub ściemniania kiedy jest zanik prądu nie wystartują ponownie tylko trzeba czekać do następnego dnia jaj wystartuje ponownie rozjaśnianie

Moje akwarium

Szkło 124x55x50,sump,cyrkulacja 2x Tunze 6095,obieg Tunze Pompa Silence 1073.040 ,odpieniacz diy na pompie

Tunze - Hydrofoamer Silence 9420.040, oświetlenie led cree diy 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
34 minuty temu, Sikkor napisał:

Witam . Posiadam lampę Zetlight B300 100W wraz ze sterownikiem i kontrolerem. Chciałem nakarmić życie w akwarium i wyłączyłem całe zasilanie zbiornika wraz z oświetleniem (przez przypadek) . Po włączeniu wszystkiego lampa nie reaguje. Po podłączeniu jej bez sterowników działa ale nie da się już ustawić mocy. Wiem , że to oświetlenie nie jest bardzo popularne ale może miał ktoś podobny problem. Pozdrawiam.

Mam taką tyle ze b200. Sprawdź czy kontroler ma zasilanie (wyświetlacz reaguje na pilot), sprawdz połączenie przewodu lampy i odbiornika (ta mufa skrecana). Ja kto wszystko sprawdzisz daj na pilocie auto potem off i znowu auto. Czasami odbiornik ten plastikowy maly bialy swiruje jak się rusza "dynda". Jak coś to napisz na pv to zadzwonię 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kontroler  reaguje na pilota. Rozkręciłem lampę i dochodzi do niej prąd od sterownika ale nie świeci. Na Sztywno wszystko pasuje. Dałem nawet reset kontrolera. Zaraz spróbuję z tym trybem auto off

Jedynie podczas podłączania  sterownika (kabel) do lampy (kabel) to na pół sekundy zapala się lampa i gaśnie.

Kupiłbym sterownik lub kontroler ale nie wiem , które urządzenie może powodować ten problem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 godzinę temu, Sikkor napisał:

Kontroler  reaguje na pilota. Rozkręciłem lampę i dochodzi do niej prąd od sterownika ale nie świeci. Na Sztywno wszystko pasuje. Dałem nawet reset kontrolera. Zaraz spróbuję z tym trybem auto off

Jedynie podczas podłączania  sterownika (kabel) do lampy (kabel) to na pół sekundy zapala się lampa i gaśnie.

Kupiłbym sterownik lub kontroler ale nie wiem , które urządzenie może powodować ten problem.

A miałeś go kiedykolwiek sparowany czy to pierwsze Twoje uruchomienie w sposób bezprzewodowy bo się pogubiłem? 

Edytowane przez dla syna (wyświetl historię edycji)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wszystko działało 2 miesiące. Po Odłączeniu całej listwy zasilającej pojawił się problem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Ten wątek jest dość stary. Należy rozważyć rozpoczęcie nowego wątku zamiast ożywienia tego.