Skocz do zawartości

Historia edycji

Słony leszcz

Słony leszcz

11 minut temu, Gothmog napisał:

Jedno sprostowanie - nie ukwiałki tylko koralowce.

Ja tam się często spotykałem z tradycyjnym określeniem "ukwiałki" używanym dla koralowców (oczywiście, że koralowców:-)  z podgromady Zoantharia, do której należą właśnie zoanthus, protozanthus, palythoa, protopalythoa i wiele innych podobnych koralowców.

Czy chodzi o to, że "ukwiałek" myli się z "ukwiał"? Z punktu widzenia systematyki, ukwiały też należą do koralowców sześciopromiennych, więc w zasadzie są koralowcami tak samo jak zoa. Nie bardzo więc rozumiem to sprostowanie, no ale może coś mi umyka, to proszę o rozwinięcie tematu.

Słony leszcz

Słony leszcz

1 minutę temu, Gothmog napisał:

Jedno sprostowanie - nie ukwiałki tylko koralowce.

Ja tam się często spotykałem z tradycyjnym określeniem "ukwiałki" używanym dla koralowców (oczywiście, że koralowców:-)  z podgromady Zoantharia, do której należą właśnie zoanthus, protozanthus, palythoa, protopalythoa i wiele innych podobnych koralowców.

Czy chodzi o to, że "ukwiałek" myli się z "ukwiał"? Z punktu widzenia systematyki, ukwiały też należą do koralowców sześciopromiennych, więc w zasadzie są koralowcami tak samo jak zoa. Nie bardzo więc rozumiem to sprostowanie.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Wchodząc do serwisu Nano-Reef, zgadzasz się na warunki Warunki użytkowania.