Skocz do zawartości

Historia edycji

Arturro

Arturro

10 godzin temu, robertn napisał:

Witajcie

mam pytanie - po jakim czasie od rozruchu akwarium powinno się robic 1 podmianę? Czy są jakies wskazania aby to robić? czy czekać aż cykl azotowy przejdzie?  Akwarium ma 1 miesiąc

Pozdrawiam

Podmiany robimy zasadniczo dla koralowców aby dostarczyć/uzupełnić/wyrównać proporcje pierwiastków jakie znajdują się w wodzie morskiej. Brak korali,:brak podmian, mało korali: brak potrzeby częstych podmian, duża masa koralowa: regularne podmiany lub "ręka" do uzupełniania ww pierwiastków.

Ja pierwszą podmianę zrobiłem po 3ch miesiącach i nie była to dobra decyzja bo zwierząt w środku było malutko; za to  "nakarmiłem" plagę glonów ;)

Arturro

Arturro

2 godziny temu, robertn napisał:

Witajcie

mam pytanie - po jakim czasie od rozruchu akwarium powinno się robic 1 podmianę? Czy są jakies wskazania aby to robić? czy czekać aż cykl azotowy przejdzie?  Akwarium ma 1 miesiąc

Pozdrawiam

Podmiany robimy zasadniczo dla koralowców aby dostarczyć/uzupełnić/wyrównać proporcje pierwiastków jakie znajdują się w wodzie morskiej. Brak korali, brak podmian, mało korali brak potrzeby częstych podmian, duża masa koralowa, regularne podmiany lub "ręka" do uzupełniania ww pierwiastków.

Ja pierwszą podmianę zrobiłem po 3ch miesiącach i nie była to dobra decyzja bo zwierząt w środku było malutko a za to  "nakarmiłem" plagę glonów ;)

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Wchodząc do serwisu Nano-Reef, zgadzasz się na warunki Warunki użytkowania.