Skocz do zawartości

Historia edycji

Słony leszcz

Słony leszcz

4 godziny temu, Juby napisał:

Mam odpieniacz który powinien obsłużyć teoretycznie 100l bez problemu. W multireactor zamierzam wsadzić pellety xl aio tak więc szkoda by było ryb nie wpuścić choćby i okinawae.

Odpieniacz to kolejna komplikacja - kubek trzeba czyścić, może przelać po zaniku prądu itd itp. Moim zdaniem takie biurkowe akwarium do pracy powinno wymagać jak najmniej obsługi. Maksimum frajdy przy minimalnych nakładach pracy, czasu i uwagi. Miękkie spokojnie na samych podmianach dadzą radę, nawet podobno wolą trochę bagienka niż sterylną "sps'ową" wodę. Wodę na podmiankę to nawet gotową w bańce sobie przyniesiesz, skoro masz blisko z domu.

Tak czy inaczej, Twoje biurko, Twoja decyzja. Ja to mogę co najwyżej pozazdrościć. Taka wizja: patrzę w jeden monitor, dalej w prawo - drugi monitor, a jeszcze dalej - akwarium z nano-rafką:thumbsup:

Słony leszcz

Słony leszcz

Mam odpieniacz który powinien obsłużyć teoretycznie 100l bez problemu. W multireactor zamierzam wsadzić pellety xl aio tak więc szkoda by było ryb nie wpuścić choćby i okinawae.

Odpieniacz to kolejna komplikacja - kubek trzeba czyścić, może przelać po zaniku prądu itd itp. Moim zdaniem takie biurkowe akwarium do pracy powinno wymagać jak najmniej obsługi. Maksimum frajdy przy minimalnych nakładach pracy, czasu i uwagi. Miękkie spokojnie na samych podmianach dadzą radę, nawet podobno wolą trochę bagienka niż sterylną "sps'ową" wodę. Wodę na podmiankę to nawet gotową w bance sobie przyniesiesz, skoro masz blisko z domu.

Tak czy inaczej, Twoje biurko, Twoja decyzja. Ja to mogę co najwyżej pozazdrościć. Taka wizja: patrzę w jeden monitor, dalej w prawo - drugi monitor, a jeszcze dalej - akwarium z nano-rafką:thumbsup:

Słony leszcz

Słony leszcz

Odpieniacz to kolejna komplikacja - kubek trzeba czyścić, może przelać po zaniku prądu itd itp. Moim zdaniem takie biurkowe akwarium do pracy powinno wymagać jak najmniej obsługi. Maksimum frajdy przy minimalnych nakładach pracy, czasu i uwagi. Miękkie spokojnie na samych podmianach dadzą radę, nawet podobno wolą trochę bagienka niż sterylną "sps'ową" wodę.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Wchodząc do serwisu Nano-Reef, zgadzasz się na warunki Warunki użytkowania.