Skocz do zawartości
ROBERTo

[S] [Z] żarnik

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

mam na sprzedaż żarnik 14k 150w używany ok 1,5 miesiąca lub zamienię na 13k

pilne

ŻARNIKI HQI 150W 14000K firmy MARINE COLOR!! CENA 100 PLN

ZARNIK FOTKI http://www.allegro.pl/show_item.php?item=185300010

AKWARIUM- 65*60*60, sump 80*40*40, lampa LED Lampa LED RAZOR R420r 120W [16000K], 2 x tunze nano, pompa cyrkulacyjnA Jebao, odpieniacz TUNZE , obieg Eheim - Pompa Compact Plus 3000, żywa skała 30 kg,

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmm, z kolei ja mam używany też 1,5 miesiąca (od 26.02) 10 000K pacific sun. Jeśli pasuje Ci mój to chętnie się zamienię. Jakiej firmy jest twój żarnik?:D

Pozdrawiam Olek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No właśnie, żółto mi:):D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Źle nie jest, jak dla mnie jest za żółto, nowy kupię min. 14 kK, przedwczoraj byłem po szczepki u Osada, moje światło przy jego wypada strasznie żółto.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

olek, jaki masz żarnik? 10.000k? Nowy spectry?

10.000K w sotosunku do 14KK będzie na pewno dużo bardziej żółty - oko ludzkie w dużo większym stopniu dostrzega różnicę między 10KK a 14KK niż między 14KK a 20KK(mimo że różnica tu jest 6KK a nie 4KK)

@ROBERTo- czemu piszesz - tylko nie Pacific Sun? :D

Miałeś okazję potestować żarniki z nowej serii? Jestem przekonany ze byłbyś bardzo zaskoczony)(pozytywnie)

Pozdr

Przemek

pozdrawiam

Przemysław Cybulski
www.Pacific-Sun.eu
Home for advanced technology

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam stary PS, nie ten spectra.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

witaj Przemku niestety nasłuchałem sie duzo niepochlebnych opini o tych zarnikach - kwestia producenta i dlatego nie jestem przekonany nic wiecej:)

AKWARIUM- 65*60*60, sump 80*40*40, lampa LED Lampa LED RAZOR R420r 120W [16000K], 2 x tunze nano, pompa cyrkulacyjnA Jebao, odpieniacz TUNZE , obieg Eheim - Pompa Compact Plus 3000, żywa skała 30 kg,

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
olekszwarc :

Ja mam stary PS, nie ten spectra.

Olek, przyjedź do mnie to zobaczysz jak działa nowy PacificSun 14000K . Tylko sie pośpiesz bo mam go na testy jedynie i za jakiś czas muszę oddać:D

Bardzo ładnie świeci i chyba sie na niego zdecyduję, zamiast kupować nowego AM, jesli się okaże że moje spski przyrastaja cokolwiek, a to żeby zauważyć musi potrwać jeszcze z tydzień, może trochę dłużej.

Tym co nie widzieli polecam zobaczyć, bo ja osobiście jestem mile zaskoczony. Nie ma żadnego porównania do starego PacificSun.

"W akwarium wszystko co dobre dzieje się powoli ;) 250 l delta + sump 100 l. LED 180W

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ROBERTo - podejrzewam ze naśłuchałeś się opini , ale dotyczących żarników QB(inna seria). Cóż, tamta seria była nieco ... inna. Nie koniecznie koralowce ją lubiły, co niestety dało się stwierdzić dopiero po czasie. Dlatego nie zamawialiśmy już żarników z tamtej serii.

Co do nowej - Spectra - wydaje mi się, że osoby które ja zakupiły widza już pozytywne efekty ich pracy - koralowce nie gubią kolorów, ładnie się wybarwiają.

Weź sobie na testy i zobacz - przekonaj się sam.

Pozdrawiam

Przemek

pozdrawiam

Przemysław Cybulski
www.Pacific-Sun.eu
Home for advanced technology

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Wchodząc do serwisu Nano-Reef, zgadzasz się na warunki Warunki użytkowania.