Wygląda jak bryopsis.
Edit: Szukałem jeszcze chwilę informacji, bo to różnie może być... na zdjęciu, ja ewidentnie widzę, te 'piórka' czy jak to nazwać "paprotki" i to zgadza się z opisem Bryopsis. Jednak, odmian glonów włosowatych jest wiele i łatwo się pomylić. Tym bardziej, że zdjęcie jest robione w przybliżeniu, tak więc rzeczywisty rozmiar glonów pewnie 1 cm nawet nie ma.
Tutaj pomocne Tobie będzie odpowiedzenie sobie na pytania: co to za skała, czy startowałeś na wodzie z podmianki od kogoś z akwarium lub czy na szczepce nie było glona. (Nie czytałem Twoich tematów) Posiłkuje się informacjami z Reefcentral, gdzie dość rozsądnie opisali, że w okresie dojrzewania (lub w ogóle same z siebie) wszelkie glony to raczej Green Hair Algae, z kolei Bryopsis, to glon, który z tzw. 'powietrza' się nie bierze... i musiałby zostać przywleczony. To samo z valonią czy caularepą - sam się nie pojawiają.
To tak napisałem tylko jako sugestię, abyś ocenił... czy to urosło samo... czy przypadkiem przyniosłeś to sobie sam.
Zatem, jeśli startowałeś na suchej skale typu marcorocks, pukani (na zdjęciu tego nie widać), nie wlewałeś 'podejrzanej wody' z podmianki od kogoś oraz oglądałeś korale i podstawki ze sklepu - to raczej Bryopsis "z tego" nie urośnie. (na tzw martwej skale, która już wcześniej była w oceanie lub co gorzej u kogoś w akwarium - to też już może urosnąć 'wszystko')
Tutaj jeszcze kilka osób powinno się wypowiedzieć, którzy mieli coś podobnego. Mam nadzieję, że to jednak nie jest bryopsis, bo jak sam pewnie znajdziesz... ludzie piszą, ze ciężko im się tego pozbyć. Sorry za ten referat. Pozdrawiam.