Skocz do zawartości

Historia edycji

sith114

sith114

9 minut temu, s1ngle napisał:

Byl u mnie RS, bardzo profesjonalna usluga, dala mi do myslenia.

Udalo im sie wlaczyc filtr UV, ktory mimo "podlaczenia" nie dzialal przez ostatnie 5 miesiecy.

Parametry wody, po kilku dniach kuracji:
No3 = 10
PO4 = 1
No2 = 0
NH3 = 0
KH    = 10,9

Wielkie dzieki dla Sith114, udalo nam sie razem ulozyc filtry RO w odpowiedni sposob i dolozyc zywice.
Udalo sie tez naprawic pompe, ktora bardzo gniewnie warczala, juz myslalem, ze to ryby z powodu wody :D
DTS spadl do 0 (https://imgur.com/a/1GTqy5L), miernik dziala, byl testowany przed, jak i rowniez na kranowce (220) :)
Zasolenie ciagle spada (21.5), ale to wynika z czynnikow technicznych, wspomnianych przez RS - czeka mnie dolewka, sol zakupiona.
Temperatura tez niska (21.3), ale zobacze rano, bo automatycznie jest dolewana zimna woda, przy zwiekszonym obiegu jej przybylo i obnizylo zasolenie.

Dokładnie pierwsze kroki poczynione. Wywaliliśmy wszystkie prefiltry daliśmy nowe 5 -> węgiel ->1, membranka została stara (nowa czeka jakby coś nie grało),  za tym żywica.
Sól zakupiona w postaci AF Sea Salt. Na dniach pierwsza podmiana. Co do podmiany jak teraz najlepiej się za to zabrać dodam fakt, że zostanie wprowadzone leczenie ryb o tym czym itd niech powie kolega @s1ngle bo nie przyglądałem się specyfikowi. Wode dolewana utrzymywać na zasoleniu 35ppt czy może więcej?
Pierwsza podmiana 20%?

@fresz33
To może po wymianie sumpa kolega Ci go sprezentuje i zobaczysz jak z takim cudem utrzymać coś stałego... Poza poziomem wkurwienia ;)

sith114

sith114

3 minuty temu, s1ngle napisał:

Byl u mnie RS, bardzo profesjonalna usluga, dala mi do myslenia.

Udalo im sie wlaczyc filtr UV, ktory mimo "podlaczenia" nie dzialal przez ostatnie 5 miesiecy.

Parametry wody, po kilku dniach kuracji:
No3 = 10
PO4 = 1
No2 = 0
NH3 = 0
KH    = 10,9

Wielkie dzieki dla Sith114, udalo nam sie razem ulozyc filtry RO w odpowiedni sposob i dolozyc zywice.
Udalo sie tez naprawic pompe, ktora bardzo gniewnie warczala, juz myslalem, ze to ryby z powodu wody :D
DTS spadl do 0 (https://imgur.com/a/1GTqy5L), miernik dziala, byl testowany przed, jak i rowniez na kranowce (220) :)
Zasolenie ciagle spada (21.5), ale to wynika z czynnikow technicznych, wspomnianych przez RS - czeka mnie dolewka, sol zakupiona.
Temperatura tez niska (21.3), ale zobacze rano, bo automatycznie jest dolewana zimna woda, przy zwiekszonym obiegu jej przybylo i obnizylo zasolenie.

Dokładnie pierwsze kroki poczynione. Wywaliliśmy wszystkie prefiltry daliśmy nowe 5 -> węgiel ->1, membranka została stara (nowa czeka jakby coś nie grało),  za tym żywica.
Sól zakupiona w postaci AF Sea Salt. Na dniach pierwsza podmiana.

@fresz33
To może po wymianie sumpa kolega Ci go sprezentuje i zobaczysz jak z takim cudem utrzymać coś stałego... Poza poziomem wkurwienia ;)

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Wchodząc do serwisu Nano-Reef, zgadzasz się na warunki Warunki użytkowania.