16 minut temu, kris88 napisał:Tak co mi pierwsze przyszło do głowy w kwesti sumpa.
Jest opcja aby wstawić tam to?
Kawał fajnego sumpa w dobrej cenie i jest pod ręką.
Na shoutboxie pisałem już w sprawie zasolenia. Na wszelki wypadek jeszcze raz tutaj zamieszczę:
W dużym skrócie pomagałem kiedyś przy badaniach naukowych i tam według metodyki opracowanej na podstawie literatury bezpiecznie jest podnosić zasolenie w zakresie od 1 do 3 promili na dobę. Najlepiej podając roztwór przesycony kropelkowo. Jest tam szansa postawić jakieś wiadro z solanką i rurką aby sobie powoli kapało?Brawo dla Ciebie s1ingle za upartość i podwinięcie rękawów
No i myślę że wszyscy dziękujęmy sith114 za ciągłe trzymanie ręki na pulsie, na miejscu.
Jeżeli wykonawcą jest pewna legendarna firma z Gdańska mogą być bardzo duże problemy z uzyskaniem piniędzy. Właściciel ma tzw "żółte papiery" i nie odpowiada za swoje czyny. Także s1ingle uprzedź swojego prawnika że może być jeszcze taki psikus.
Sump się projektuje. Będzie nowy szklany, przemyślany zgodny ze sztuką. Na pewno zrobimy podmianę 10-20%, myślałem o normalnym zasoleniu 35. A potem odłączyłbym dolewkę z Ro i zrobił dolewkę z solanki o większym stężeniu np po 10 litrów dziennie (zależnie od parowania wody).