abzol Zgłoś Napisano 20 Października 2018 Witam chce podbić potas w zbiorniku .Mam tylko K balance czy ktoś orientuje się jakie może być stężenie potasu w tym produkcie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Vertiscire Zgłoś Napisano 20 Października 2018 Nie powiem Ci jakie dokładnie ale moim zdaniem bardzo małe. Używałem K-Balance Strong i mimo że lałem więcej niż podawał producent to potas kompletnie nie drgnął. Poszła cała butelka bardzo szybko i na drugi raz kupiłem ReefFlower Pure Potassium. Łyżeczka dziennie i o 10ppm do góry szło. PS. w KZ termin przydatności był ok. Cytuj Acropolis 800L ++ na ZEOVIT Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość nanokaczor Zgłoś Napisano 20 Października 2018 Użyj chlorku potasu to będziesz wiedział jakie jest stężenie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
abzol Zgłoś Napisano 20 Października 2018 Czy taki może być Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś Napisano 20 Października 2018 36 minut temu, abzol napisał: Czy taki może być poszukaj CZDA (czysty do analizy) np. https://sklep.stanlab.eu/odczynniki-chemiczne/244-chlorek-potasu-czda-1000g-.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość nanokaczor Zgłoś Napisano 20 Października 2018 (edytowane) Godzinę temu, abzol napisał: Czy taki może być Nie bo nie jest napisane jakie jest uwodnienie a bez tego nie policzysz ile jest potasu w tej soli. Uwodnienie można ustalić w sposób alternatywny [jeśli wiesz jak mierzyć stężenie potasu] - ale szkoda na to czasu. Kup sól techniczną a nie farmaceutyczną. Ale taką na której jest napisane jaka jest czystość, jakie ewentualnie mogą być zanieczyszczenia i jakie jest uwodnienie. Edytowane 20 Października 2018 przez nanokaczor (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dla syna Zgłoś Napisano 20 Października 2018 1 godzinę temu, abzol napisał: Witam chce podbić potas w zbiorniku .Mam tylko K balance czy ktoś orientuje się jakie może być stężenie potasu w tym produkcie K-balance od kz podnosi 1,4 jednostki 1ml na 100l wody. To około 12-14 kropelek. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
abzol Zgłoś Napisano 21 Października 2018 Dzieki W dniu 20.10.2018 o 15:33, nanokaczor napisał: Użyj chlorku potasu to będziesz wiedział jakie jest stężenie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach