Miałem murenę echidna nebulosa (~20cm). Ogólnie siedzi w jednym miejscu cały dzień, nie interesowała się rybami (nawet chromisami), krewetki czyszczące czyściły jej zęby. Ogólnie fajny zwierzak, tylko najważniejsze aby mieć siatkę lub wysoką pokrywę. Pierwszego dnia wyskoczyła z wody uderzając o lampę ~25 cm nad poziomem wody. Udeżenie było całkiem mocne więc pewnie poleciała by wyżej. Ma problem z łapaniem jedzenia za dnia(jest praktycznie ślepa) ale nie ma problemów aby dać jej z pincety. Musiałem ją oddać bo przegrywała walke z babkami, którę zasypywały jej norę. do tego stopnia, że raz się nie odgrzebała z piasku i trzeba było ją ratować. Na szczęście przeżyła
Historia edycji
Miałem murenę echidna nebulosa. Ogólnie siedzi w jednym miejscu cały dzień, nie interesowała się rybami (nawet chromisami), krewetki czyszczące czyściły jej zęby. Ogólnie fajny zwierzak, tylko najważniejsze aby mieć siatkę lub wysoką pokrywę. Pierwszego dnia wyskoczyła z wody uderzając o lampę ~25 cm nad poziomem wody. Udeżenie było całkiem mocne więc pewnie poleciała by wyżej. Ma problem z łapaniem jedzenia za dnia(jest praktycznie ślepa) ale nie ma problemów aby dać jej z pincety. Musiałem ją oddać bo przegrywała walke z babkami, którę zasypywały jej norę. do tego stopnia, że raz się nie odgrzebała z piasku i trzeba było ją ratować. Na szczęście przeżyła
-
Ostatnio przeglądający 0 użytkowników
Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.