cimek Zgłoś Napisano 5 Listopada 2018 Witam. Wykonując wirnik DiY do pompy jebao/jecod na CNC co trzeba dostarczyć wykonawcy. Rysunek techniczny czy coś w tym stylu. I czy opłaca sie bawić w taką akcję. Orientuje się ktoś? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Paragon Zgłoś Napisano 5 Listopada 2018 a z czego chcesz zrobić wirnik na cnc? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cimek Zgłoś Napisano 5 Listopada 2018 Ja sam tego nie będę robił. Tylko ktoś może mi to wykonać. I coś trzeba mu dać jakiś projekt czy coś niewiem to pytam. Musi wiedzieć co mi zrobić. z Poliamidu czy coś w tym stylu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Paragon Zgłoś Napisano 5 Listopada 2018 zależy albo rysunek będzie drożej, albo model 3D to będzie taniej, tylko po co na obrabiarce nie lepiej wydrukować to tak trochę z armatą na komara, przecież wykonanie na cnc będzie cię sporo kosztowało moze przewyższyć wartość pompy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś Napisano 5 Listopada 2018 48 minut temu, cimek napisał: co trzeba dostarczyć wykonawcy (...) a o to to najlepiej zapytać wykonawcę - jeśli robił już wcześniej podobną / taką samą rzecz - to pewno ma projekt , a jak nie ma to ... pewno będzie dopłata ps. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Paragon Zgłoś Napisano 5 Listopada 2018 17 minut temu, silvia napisał: a o to to najlepiej zapytać wykonawcę - jeśli robił już wcześniej podobną / taką samą rzecz - to pewno ma projekt , a jak nie ma to ... pewno będzie dopłata ps. Spoko spoko, dla kogoś kto zamawia na handel 100 czy 1000szt się opłaca, dla jednej szt., to bym kwestionował opłacalność przedsięwzięcia ale kto bogatemu zabroni Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cimek Zgłoś Napisano 5 Listopada 2018 czyli wnioskuje że się nie opłaca. Lepiej kupić gotowy? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Rumun Zgłoś Napisano 5 Listopada 2018 A może ktoś ma projekt wirnika do dct4000, ośka 6mm pod drukarkę?Nabędę nawet drogą kupna, wymiany, etcWysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka Cytuj Akwarium 120x50x50, ATI 8x54w dimm, Skimmer DIY, Tunze6025, JVP102, JebaoWP25, DSB-Refugium Poprzedni baniak: http://nano-reef.pl/topic/44325-przesiadka-na-wiekszy-baniak/page__p__428249__hl__%2Bpierwsza+%2Brafa+%2Brumuna__fromsearch__1#entry428249 Pierwszy baniak: http://nano-reef.pl/topic/40486-50l-pierwsza-rafa-rumuna/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Paragon Zgłoś Napisano 5 Listopada 2018 (edytowane) 5 minut temu, cimek napisał: czyli wnioskuje że się nie opłaca. Lepiej kupić gotowy? jak pisał wyżej Marek musisz sie zapytać osoby która Ci będzie robić, ja tylko mogę Ci napisać, że jak bedzie Ci to robił znajmomy to moze będzie i tanio, jak zlecisz to jakiemuś wykonawcy, to będzie chciał kasę za zaprojektowanie igły a potem jej wykonanie, zrobienie 1szt na CNC nie będzie tanie, ale wszystkiego się dowiesz jak zapytasz, wedłóg mnie gotowy w sklepie wyjdzie Ci taniej, a do jakiej to pompy? 2 minuty temu, Rumun napisał: A może ktoś ma projekt wirnika do dct4000, ośka 6mm pod drukarkę? Nabędę nawet drogą kupna, wymiany, etc Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka ja mam projekt na dc-3000 ten jest mój: https://www.thingiverse.com/thing:2956345 a na TG jest też projekt do dc-4000 https://www.thingiverse.com/thing:2445277 Warto też zmienić dyszę, to mój projekt też https://www.thingiverse.com/thing:2956286 Edytowane 5 Listopada 2018 przez Paragon (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cimek Zgłoś Napisano 5 Listopada 2018 pompa dcp 10000. Wykonanie będzie po taniości tylko skąd wziąć taki rysunek czy model tak jak pisałeś. Posiada ktoś? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Paragon Zgłoś Napisano 5 Listopada 2018 Teraz, cimek napisał: pompa dcp 10000. Wykonanie będzie po taniości tylko skąd wziąć taki rysunek czy model tak jak pisałeś. Posiada ktoś? do 10000 trzeba zaprojektować, bo nie widziałem aby był udostępniony przez kogoś, Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cimek Zgłoś Napisano 5 Listopada 2018 a do dct 12000 ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SzymonH Zgłoś Napisano 5 Listopada 2018 Jakiej średnicy jest oś wirnika ? Czy korpus 10000/12000 jest większy od np 6500 ? Pogadaj z @Retor. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Paragon Zgłoś Napisano 5 Listopada 2018 Teraz, cimek napisał: a do dct 12000 ? tak jak pisałem na TG jest tylko moja i do 4000, musisz popytać może ktoś projektował ale nie słyszałem o projektach dla tak dużych pomp na allegro koszt 130zł https://allegro.pl/wirnik-igielkowy-do-pompy-jebao-6000-8000-12000-i7158132119.html?utm_source=google&utm_medium=cpc&ev_campaign=_UZSD_pla_supermarket_artykuły_dla_zwierząt&ev_adgr=Artykuły+dla+zwierząt&gclid=Cj0KCQiA8f_eBRDcARIsAEKwRGcifo4trs6ufVmbW13cLESQbE3BJw8fbUHFhmOqzv-HjRdZVrGD-MkaAialEALw_wcB&gclsrc=aw.ds Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cimek Zgłoś Napisano 5 Listopada 2018 No właśnie wszędzie piszą ze do jebao ale czy będzie pasował do tej Dcp albo dct. ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Paragon Zgłoś Napisano 5 Listopada 2018 (edytowane) 4 minuty temu, cimek napisał: No właśnie wszędzie piszą ze do jebao ale czy będzie pasował do tej Dcp albo dct. ? najlepiej mieć wirnik w łapce i pomierzyć, ważna jest średnica ośki, orać wymiary koła wirnika średnica + wysokość Edytowane 5 Listopada 2018 przez Paragon (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cimek Zgłoś Napisano 5 Listopada 2018 o 1 minutę temu, Paragon napisał: najlepiej mieć wirnik w łapce i pomierzyć, ważna jest średnica ośki, orać wymiary koła wirnika średnica + wysokość No właśnie najlepiej. Ale to wyprawa 70km do najbliższego sklepu z morszczyzną. A szkoda kupować i żeby leżał. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Paragon Zgłoś Napisano 5 Listopada 2018 Teraz, cimek napisał: o No właśnie najlepiej. Ale to wyprawa 70km do najbliższego sklepu z morszczyzną. A szkoda kupować i żeby leżał. nie no pompę i tak będziesz musiał mieć nikt Ci nie zrobi bez wymiarów, co więcej, oryginalny wirnik ten plastikowy prawdopodobnie 50/50 będziesz musiał zniszczyć, w jednym wirniku mi zszedł po rozgrzaniu w gorącej wodzie w drugiej niestety nie i musiałem go rozwalić Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SzymonH Zgłoś Napisano 5 Listopada 2018 Kupując wirnik w necie zawsze możesz go oddać. Ja testowałem chyba z 5 wirników i problem był w zwężce. Ten z AT też miałem i oddałem. Jeśli oś ma ok 8mm średnicy do wirnik będzie pasował. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś Napisano 5 Listopada 2018 30 minut temu, cimek napisał: czyli wnioskuje że się nie opłaca. Lepiej kupić gotowy? pytanie czy warto sie "bawić i cudować" o ile widzę do pomp JECOD / JEBAO DC-6000/8000/12000 jest ten sam wirnik (w sensie nasadka / igły) i kosztuje 170zł edit - kosztował bo (nasz rodzimy) producent wycofał z oferty Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cimek Zgłoś Napisano 5 Listopada 2018 No chyba nie ma sensu. Kupię gotowca i już . Zwężki też mają w sprzedaży posiada ktoś taką ze sklepu? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Paragon Zgłoś Napisano 5 Listopada 2018 Jak będziesz miał wirnik oryginalny w ręku to pisz może coś się wykombinuje, albo tak jak radzą chłopaki zmierz ośkę i pytaj sprzedawcy czy będzie pasowało Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cimek Zgłoś Napisano 5 Listopada 2018 A zwężkę ktoś posiada taką np ze sklepu aqua-trend ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SzymonH Zgłoś Napisano 5 Listopada 2018 Zwężki w sklepie do tej pompy nie kupisz.Pompę masz? Jak tak, to zmierz średnice wlotu, to powiem Ci, czy mam zwężke [emoji3]A przy okazji, to do jakiego body ten demon 12000? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Paragon Zgłoś Napisano 5 Listopada 2018 30 minut temu, cimek napisał: A zwężkę ktoś posiada taką np ze sklepu aqua-trend ? 2 godziny temu, Paragon napisał: Warto też zmienić dyszę, to mój projekt też https://www.thingiverse.com/thing:2956286 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach