PiotrekAT Report post Posted March 18, 2020 Dwa na dziesięć Krzysiu hah Quote https://www.facebook.com/ProjectLPS https://www.youtube.com/channel/UCuB6GT23hqWpfk614QnW7KQ?view_as=subscriber Share this post Link to post Share on other sites
Starazolin Report post Posted March 18, 2020 Super BANIAK ! Bardzo mi się podoba ;-) Quote Share this post Link to post Share on other sites
Konrad_Wwa Report post Posted March 18, 2020 Jaka masz aktualnie obsadę rybna w akwarium? Quote Share this post Link to post Share on other sites
fidelart Report post Posted March 25, 2020 (edited) Ryby : 2 x pterapogon kauderni 2 x błazenek Babka kopiąca Mandaryn 4 x chromis Decora Zebrasoma Reszta : Krewetka czyszcząca Krewetka symbioniczna boksująca 2 x aiptasia Zaginął mitrax i pustelnik Masa slimaków Edited March 25, 2020 by fidelart (see edit history) Quote Share this post Link to post Share on other sites
kacper.w Report post Posted March 29, 2020 (edited) To radion xr15 czy 30?? G4 czy G5?? Doczytałem w filmiku na Youtube że używasz XR15 G4 Jesteś zadowolony ze światła ? jak rosną przy nim SPSy ? Zastanawiam się nad ledami do podobnej kostki i też myślałem o Radionie lub o Hydrze 135 W + świetlówki 2x24W ale z tego co widzę 90 W też daje radę. Edited March 29, 2020 by kacper.w (see edit history) Quote Share this post Link to post Share on other sites
fidelart Report post Posted April 4, 2020 Xr15 G4 + 2 T5 Ładnie rośnie wszystko , akry lepiej niż myślałem Quote Share this post Link to post Share on other sites
fidelart Report post Posted July 8, 2020 Idą , duże zmiany : Wymiana skały na konstrukcje Sefrags . Przejście w stronę LPS Stara skała jest obrośnięta cała życiem już nie chce mi się jej czyścić poszła na sprzedaż ( ktoś będzie miał sporo życia na początek ) LPS dlatego ,że przed zmianą skały sprzedałem wszystkie acropory i sps bo założyłem ,że nie przetrwają tej zmiany i na początek to najlepszy plan. Plan zmiany : Konstrukcja już moczy się w RO z cyrkulacją i filtrem , będzie to trwało 7 dni z wymianą wody co 2 dni . Zmieniam skałę więc przy okazji odświeżę piasek , do tej pory używałem Bio Active Live . Teraz zakupiłem z Af , dam znać jak będzie się sprawował Zazwyczaj 2 wcześniejsze baniaki startowałem na śmierdziuchach SB , teraz patrząc na to ,że w sumpie media zostają i 70% wody , postanowiłem sprawdzić ATM . Akcja ma się rozegrać w tą niedzielę Quote Share this post Link to post Share on other sites
Konrad_Wwa Report post Posted July 8, 2020 Jest jakiś konkretny powód zmiany na sztuczną skałę? Quote Share this post Link to post Share on other sites
fidelart Report post Posted July 8, 2020 Powód jest jeden , wszystko już na siebie wchodziło i zarastało. Xenia się rozsiała , trawa porosła , sps/acry już oblewały się i walczyły . Quote Share this post Link to post Share on other sites
patrykpyka1995 Report post Posted July 8, 2020 (edited) Bedziesz zadowolony z ATM. Rozwazyl bym rowniez dodanie AF Life Bio Fill. Fajnie ulozona skala. Powodzenia Edited July 8, 2020 by patrykpyka1995 (see edit history) Quote Share this post Link to post Share on other sites
fidelart Report post Posted July 13, 2020 24h po ... Nastąpiła zmiana skały na konstrukcję Seafrags.pl oraz piasek na AF. Zmiana zajęła sporo pracy , zlana woda , wyciągnięte życie oraz odciągnięty piach. Podmieniłem 60l wody z około 200l. Decyzje o zmianie podjąłem ze względu na zarośnięta wcześniejszą skałę , nie było sensu jej czyścić . Po zmianie zastosowałem połowę dawki bakterii ATM , nie całość bo biologia w sumpie została . Pomiar KH po 24h na poziomie 10dKh , baling został narazie odłączony oraz biopalety wyjęte . Jeśli chodzi o efekt po zmianie to na pewno nie dorównuje temu co było wcześniej , skała jest sztuczna i biała .Trochę potrwa aż nabierze barwy i życia ( ale tego byłem świadomy ) Teraz czekam na dojrzewanie i na to by konstrukcja ściemniała i nie wyglądała aż tak sztucznie :) oraz na dołożenie nowych LPS bo założenie jest teraz w stronę własnie LPS . Z smutnych wydarzeń na zawał zszedł chromis i krewetka czyszcząca w wiadrze . Quote Share this post Link to post Share on other sites
dream3r Report post Posted July 13, 2020 Baniak super. Mam pytanie:- co to za pompy cyrkulacyjne masz zamontowane? Wyglądają jak Jebao SLW. Który to model dokładnie i jak ci się sprawdza? Wysłane z mojego Pixel 2 przy użyciu Tapatalka Quote Share this post Link to post Share on other sites
Konrad_Wwa Report post Posted July 13, 2020 Jak zarośnie będzie się lepiej prezentować, ja nigdy takiej konstrukcji bym nie zastosowałem z jednego prostego powodu, lubię sobie czasem skałki poprzestawiać delikatnie a tutaj nie ma takiej opcji:) Quote Share this post Link to post Share on other sites
fidelart Report post Posted August 16, 2020 Ciemniejemy jest lepiej . Bez plag , wszystko żyje . Odpukać by plagi się nie pokazały Quote Share this post Link to post Share on other sites
dream3r Report post Posted August 16, 2020 Super wygląda. Możesz napisać jak ci się sprawdza piasek od AF? Jak gradacja? Nie rzuca nim cyrkulacja po akwarium? I jeszcze jedno pytanie: jak przymocowałeś Brialeum do komina? Quote Share this post Link to post Share on other sites
fidelart Report post Posted August 17, 2020 Piasek , ma fajną gradacje nie lata po baniaku . jest biały krystalicznie . A trawka sama ze skały przeszła na szybę Quote Share this post Link to post Share on other sites