Skocz do zawartości
alex

do posiadaczy tunze 6025

Rekomendowane odpowiedzi

czy ktoś mi może sprawdzić czy metalowy trzpień na którym obraca się wirnik jest zamocowany (wklejony) na stałe w korpus pomki czy jest on tylko wciśnięty. Podczas ostatniej konserwacji pompki trzpień mi po prostu wypadł z obudowy i nie wiem teraz czy tak ma być czy może mam go wkleić.

PS Czym byście ewentualnie przykleili ten metalowy wałek do plastikowej obudowy? Nie mam pewności czy żywica dwuskładnikowa typu distal czy poksipol spełni tutaj swoją funkcję.

niestety bez akwarium :( ale strasznie tęsknię

"opis moich ex-akwariów http://alexkoz.ovh.org/akwarium/index.html"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zamierzam czyscic pomki w weekend wiec wtedy moge zobaczyc czy wypada, mam 2 sztuki 6025 i 2 stuki 6045 wiec powinno byc wiarygodnie.

boje sie tylko ze po czyszczeniu pompki beda sie znowu ukladac i halasowac przez jakis czas

UWIELBIAM MÓJ CANDY SHOP

130x50x40 + 210 l sump , obieg laguna 3500 , cyrkulacja tunze 6055 + 6045 + 6060

oświetlenie 4x 54 w t5 DIY, SHURAN 200

wystartowało Nasze Przejściowe...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@alex

we wszystkich 4 sztukach trzpien wirnika siedzi sztywno

a po czyszczeniu i odpaleniu wszystkie glosno chodza tak jak na poczatku i ciekawe jak dlugo beda sie docieraly

UWIELBIAM MÓJ CANDY SHOP

130x50x40 + 210 l sump , obieg laguna 3500 , cyrkulacja tunze 6055 + 6045 + 6060

oświetlenie 4x 54 w t5 DIY, SHURAN 200

wystartowało Nasze Przejściowe...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja odpalilem swoje 2x6045 i tez za cichutkie to nie sa :/

na razie dmuchaja sama RO :D zeby sie wyciszyly :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja wlasniedzisiaj kupilem tunze 6025 ale troszke czekalem poniewaz sprzedawca muwil ze byly wadliwe i musial oddac ta co ja dzisiaj dostalem jest naprawde cicha cenatutaj 48 euro

160+80+60,bubble king 250 intern,skala 70kg,2 sztuki 6105 plus multi,zeovit,swiatlo?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Ten wątek jest dość stary. Należy rozważyć rozpoczęcie nowego wątku zamiast ożywienia tego.