Skocz do zawartości

Historia edycji

Nik@

Nik@

No i tragedia. Po podaniu tego preparatu ryby zaczęły wariowac, a  jednego glonojady syjamskiego wylowilam martwego, pozostałe dwa zachowują się dziwnie nerwowo. Podmieniłam 10% wody.

Jasna cholera. Na jakiej podstawie producent pisze, że ten preparat jest hiperbezpieczny? Mogłabym pomyśleć, że ten glonojad padł z innego powodu, ale wszystkie ryby się nagle zrobiły bardzo nerwowe, biegają po akwarium.  Nie wiem co będzie z pozostałymi dwoma glonojadami.  Ten padniety złoty i ten drugi, jeszcze żywy mają przekrwione skrzela :(

Trzeci jest szary, więc nie widac.

Podmieniłam łącznie z 15l wody, jakoś to się chyba normuje. Kiryski i otosek powoli się uspokoily i wróciły do swoich zdjęć, pozostałe dwa glonojady na razie żyją choć wyglądają nieciekawie.

Co się mogło stać? Bardzo dokładnie rozpuścilam te "sól" przed wlaniem. Martwy glonojad wygląda, jakby zasnął w najlepszym momencie życia, zdrowy, płetwy idealne, blyszczacy, jedynie skrzela przekrwione i brzuszek opuchniety.

Nik@

Nik@

No i tragedia. Po podaniu tego preparatu ryby zaczęły wariowac, a  jednego glonojady syjamskiego wylowilam martwego, pozostałe dwa zachowują się dziwnie nerwowo. Podmieniłam 10% wody.

Jasna cholera. Na jakiej podstawie producent pisze, że ten preparat jest hiperbezpieczny? Mogłabym pomyśleć, że ten glonojad padł z innego powodu, ale wszystkie ryby się nagle zrobiły bardzo nerwowe, biegają po akwarium.  Nie wiem co będzie z pozostałymi dwoma glonojadami.  Ten padniety złoty i ten drugi, jeszcze żywy mają przekrwione skrzela :(

Trzeci jest szary, więc nie widac.

Podmieniłam łącznie z 15l wody, jakoś to się chyba normuje. Kiryski i otosek powoli się uspokoily i wróciły do swoich zdjęć, pozostałe dwa glonojady na razie żyją choć wyglądają nieciekawie.

Co się mogło stać? Bardzo dokładnie rozpuścila te "sól" przed wlaniem. Matowy glonojad wygląda jakby zasnął w najlepszym momencie życia, zdrowy, płetwy idealne, blyszczacy, jedynie skrzela przekrwione i brzuszek opuchniety.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Wchodząc do serwisu Nano-Reef, zgadzasz się na warunki Warunki użytkowania.