Mam niezła herbatę w akwarium po tych szyszkach i cynamonie. Dodatkowo jeszcze ichtio na niebiesko więc mam ciemne wody ph ciutek spadło, teraz jest takie uczciwe 7, wcześniej było między 7 a 7,5. Takie już jest chyba w miarę znośne?
Wczoraj straciłam kiryska czarnego, od początku wydawał się mniej ruchliwy, a dziś z niewiadomych przyczyn zszedł neon. Rano cala 15tka razno plywala i jadla, a po powrocie jednego znalazlam zimnego w panelu. Cialko idealnie wygladalo. Akurat teraz nie mają żadnych kropek, ospa jest w fazie odpadniecia pasozyta od zywiciela. Nawet zagoily im się płetwy ogonowe, kilka z nich miało obskubane (w takim stanie przyniosłam ze sklepu). Teraz są wszystkie piękne, podkarmione.
Z kim bym nie rozmawiała to słyszę "nie kupuje się ryb w sklepie", zwłaszcza ten w Zabrzu w którym kupiłam rybki nie cieszy się dobrą opinią.
Kupilam dzis zywe rureczniki dla żabek, bo nic innego nie było. Ciezko jest je nakarmic. Raz, ze sa plochliwe i malo sie pokazują, dwa, gapy straszne. Trzeba im dać pod samą twarz, bo inaczej nie zauważa i neony w try miga wyjedzą.
Pytanie mam pilne: kupiłam kilka kawałków lawy, chciałabym to pokleic w jakąś grotę. Czym to najlepiej pokleic? Silikon akwarystyczny się nada?
Tak obecnie wygląda panel. Grubość gąbek to 13 cm, są dość ciasno scisniete i przytkniete do zasysu pompy. Nie powinno już mi żadnej rybki wessać. Wygląda bardzo wujowo ta niebieska gąbka, ale trudno.
Filterek aquaela wypełniony jest keramzytem.