jackami Zgłoś Napisano 15 Grudnia 2018 Doradźcie jak bezpiecznie dosypać piasku? lepiej żywego czy martwego? Akwarium działa ponad dwa lata i obyło się bez większych plag i chciałbym żeby tak zostało Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Piotrek1 Zgłoś Napisano 15 Grudnia 2018 Dosypać martwy piasek, najlepiej cienką warstwą na kilka etapów, aby nie zadusić tego co jest w piachu. Można wsypywać przez rurkę lub z mniejszego worka pod wodą. Nowy piasek na 100% pokryje sie okrzemkiem, większych problemów nie powinno być. Cytuj Oddam/zamienię sarco na cokolwiek miękkiego. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jackami Zgłoś Napisano 15 Grudnia 2018 DZIEKI Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
michalstdg Zgłoś Napisano 16 Grudnia 2018 Ja przed dosypaniem przez tydzień suchy piasek mieszkałem z wodą z podmianki z cyrkulatorem i grzałka. Nie było burzliwego dojrzewania. Okrzemki przez 3-4dni i wszystko ładnie zeszlo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jackami Zgłoś Napisano 16 Grudnia 2018 jaki piasek poleciacie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Paragon Zgłoś Napisano 16 Grudnia 2018 34 minuty temu, jackami napisał: jaki piasek poleciacie? a szukasz piasku takiego typowego drobnego czy cos w granicach gradacji 1-2mm, jak tego drugiego to polecam happet aragonit bardzo fajny i tani do złudzenie przypomina swój kilkakrotnie droższego odpowiednika https://allegro.pl/happet-aragonit-1-2mm-3kg-podloze-morskie-i6837626827.html ja u siebie robilem z gradacji 4-5mm Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach