Witam wszystkich mam prośbę borykam się z czymś takim co jest na zdjęciu i zastanawiam się co to może być, bardzo proszę, o pomoc w identyfikacji.
Parametry wody z wczoraj
Zasolenie 1024-1025
Temp 25
PH- 8,0
Ca-400
Mg-1350
KH-8,0
Si-0
NO3-0
NO2-0
PO4-0 Wszystko testy kropelkowe Salifert
Nic innego nie mierzę.
Akwarium jest zalane w marcu 2018 pojemnosc zbiornika to 450 L. Nie mam sumpa ani innych wkładów, węgli itd, tylko odpieniacz ( tunze 9012 od 300L DO 1000L)plus 3 cyrkulatory również tunze.
Oświetlenie
4x54
ATI BLUE X1
ATI ACTINIC X1
ATI CORAL PLUS X1
ATI PURPLE PLUS X1
Obsada jest nie duża
2 x błazenek
1 pokolec niebieski
1x salarias fasciatus
3 slimaki turbo
2 krewetki lysmata wundermani
Sól --
Aquaforest Probiotic Reef Salt od samego początku do teraz
Podmiany
1 x w tygodniu 40 L czasami co 2 tygodnie
Woda do podmian RODI
Zywa skała 50kg
Zywy piasek 10 kg nie pamietam jakiej firmy
Teraz od czego by tu zacząć pewnie sam namieszałem, że coś się stało przede wszystkim nie wymieniłem wkładów w RODI przez okres tych 8 miesiecy nie miałem rownież miernika tds, a więc nie mierzyłem wody mierzyłem tylko zasolenie które zawsze było ok. Druga rzecz musiałem zmienić oświetlenie i z 2 x80 w i 2 x54 zmieniłem na 4x 54, a w między czasie dopadło mnie tez Cyjano i właśnie to był chyba przełomowy moment, zmiana swiatła kuracja na cyjano chemiclean cyjano odeszlo w niepamiec po 3 lub 4 dniach pojawilo sie właśnie to co jest na zdjęciach poniżej. Wiadomo, że było tego mniej. Teraz podmieniam wodę staram się usunąć tego jak najwięcej za 3 lub 4 dni jest tego już pełno i wszędzie. Pewnie sam namieszałem i za dużo porobiłem, a teraz nie moge sobie z tym poradzic.
Przepraszam za jakość zdjęć
Nie wiem jak wstawic trzy zdjecia w jednym wątku dlatego tak dodam przepraszam