Axelf88 Zgłoś Napisano 29 Grudnia 2018 Witajcie, Stworzyłem sobie odpieniacz na kostkę lipową gdyż mój odpieniacz Hydor wymaga dziennego ustawiania co mnie zaczęło ostatnio wkurzać niemiłosiernie. Do zasilania użyłem kostki lipowej JBL 4,5cm x 1,5cm x 1,5cm oraz pompy Aquael Oxyboost 300. Spodziewałem się mocniejszego pienienia po tej pompie (efekt widoczny na filmiku). Niestety brzęczyk jest tak głośny, że musiałem oddać go do sklepu gdyż nawet sprzedawca po włączeniu uznał, że faktycznie jest bardzo głośny. Stąd moja prośba czy mógłby mi ktoś polecić jakąś sprawdzoną cichą pompę o większej mocy ? Ten napowietrzacz pobierał tylko 2.5W a potrafił wydolić z siebie 2x180 l/h. Zależy mi na cichej pracy i większej sile pienienia. Film Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
nowy_zarażony Zgłoś Napisano 29 Grudnia 2018 Aquael oxypro. Praktycznie słuchać tylko bąbelki Cytuj jeszcze tu wroce:) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
adrianoo Zgłoś Napisano 29 Grudnia 2018 (edytowane) Jeśli miałbym Tobie pomoc to jest odpieniacz na kostkę lipowa aquamedic. Jest bardzo cichy i wydajny.nie pamiętam modelu ale mój znajomy ma i bardzo to chwali. Pozdrawiam Edytowane 29 Grudnia 2018 przez adrianoo (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Axelf88 Zgłoś Napisano 30 Grudnia 2018 Oxypro niestety ma mniejszą moc niż oxyboost Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach