Skocz do zawartości

Historia edycji

SU1

SU1

38 minut temu, waldek123blau napisał:

Widziałem akwaria bez piasku i mnie osobiście się to nie podoba ale ważne aby Tobie odpowiadało. Sporo zwierząt Ci odpadnie bo bez piasku nie da rady ich utrzymać.

Po za tym w piasku wiele dobrych procesów zachodzi dla akwarium i zbiornik z piaskiem bardziej przypomina rafę.

Jop , i wydaje mi się że akwaria z piaskiem lepiej działają  , może nie lepiej a prościej jest utrzymać w kondycji . Ostatnio u znajomej po odessaniu piasku skała dość szybko zarastała różnym badziewiem , po tym dosypaliśmy bo taki był kaprys i stanęło  . Teraz po całkowitym odessaniu znów jest "puchato" . 
Mam DSB i będzie więc ten problem raczej  mnie nie spotka .
Z drugiej strony to tylko 220L akwa , więc za dużo życia tam nie upchnę  . 
Ale jak wyżej pisałem , jeszcze nie wiadomo , w razie co czeka w piwnicy spory worek .

Skała klejona CX5

SU1

SU1

27 minut temu, waldek123blau napisał:

Widziałem akwaria bez piasku i mnie osobiście się to nie podoba ale ważne aby Tobie odpowiadało. Sporo zwierząt Ci odpadnie bo bez piasku nie da rady ich utrzymać.

Po za tym w piasku wiele dobrych procesów zachodzi dla akwarium i zbiornik z piaskiem bardziej przypomina rafę.

Jop , i wydaje mi się że akwaria z piaskiem lepiej działają  , może nie lepiej a prościej jest utrzymać w kondycji . Ostatnio u znajomej po odessaniu piasku skała dość szybko zarastała różnym badziewiem , po tym dosypaliśmy bo taki był kaprys i stanęło  . Teraz po całkowitym odessaniu znów jest "puchato" . 
Mam DSB i będzie więc ten problem raczej  mnie nie spotka .
Z drugiej strony to tylko 220L akwa , więc za dużo życia tam nie upchnę  . 
Ale jak wyżej pisałem , jeszcze nie wiadomo , w razie co czeka w piwnicy spory worek .

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Wchodząc do serwisu Nano-Reef, zgadzasz się na warunki Warunki użytkowania.