Roman - tak jak napisałem - trzeba by było sprawdzić zakres pomiarowy, poza tym te parametry co podałeś - to chyba długość fali źródła światła (emitera) a jest jeszcze odbiornik. Jak widzisz po kolorze fiolek - reagenty różnie zabarwiają roztwór. Odbiór fali przechodzącej przez próbkę też musi być w nich ważny.
Przepraszam, że nie posługuję się naukowym słownictwem, ale taka odpowiedź wydaje mi się sensowna.
Hanna PO4 na reagencie Kh coś tam zmierzyła... ciekawe co i czy powtarzalny rozjazd występuje...
Historia edycji
Roman - tak jak napisałem - trzeba by było sprawdzić zakres pomiarowy, poza tym to co podałeś - to chyba długość fali źródła światła (emitera) a jest jeszcze odbiornik. Jak widzisz po kolorze fiolek - reagenty różnie zabarwiają roztwór. Odbiór fali przechodzącej przez próbkę też musi być w nich ważny.
Przepraszam, że nie posługuję się naukowym słownictwem, ale taka odpowiedź wydaje mi się sensowna.
Hanna PO4 na reagencie Kh coś tam zmierzyła... ciekawe co i czy powtarzalny rozjazd występuje...
-
Ostatnio przeglądający 0 użytkowników
Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.