Skocz do zawartości

Historia edycji

chwialek

chwialek

Roman - tak jak napisałem - trzeba by było sprawdzić zakres pomiarowy, poza tym te parametry co podałeś - to chyba długość fali źródła światła (emitera) a jest jeszcze odbiornik. Jak widzisz po kolorze fiolek - reagenty różnie zabarwiają roztwór. Odbiór fali przechodzącej przez próbkę też musi być w nich ważny.

Przepraszam, że nie posługuję się naukowym słownictwem, ale taka odpowiedź wydaje mi się sensowna.
Hanna PO4 na reagencie Kh coś tam zmierzyła... ciekawe co :) i czy powtarzalny rozjazd występuje...

chwialek

chwialek

Roman - tak jak napisałem - trzeba by było sprawdzić zakres pomiarowy, poza tym to co podałeś - to chyba długość fali źródła światła (emitera) a jest jeszcze odbiornik. Jak widzisz po kolorze fiolek - reagenty różnie zabarwiają roztwór. Odbiór fali przechodzącej przez próbkę też musi być w nich ważny.

Przepraszam, że nie posługuję się naukowym słownictwem, ale taka odpowiedź wydaje mi się sensowna.
Hanna PO4 na reagencie Kh coś tam zmierzyła... ciekawe co :) i czy powtarzalny rozjazd występuje...

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Wchodząc do serwisu Nano-Reef, zgadzasz się na warunki Warunki użytkowania.