rafal83 Zgłoś Napisano 12 Stycznia 2019 Hejka, Po prawie 5-cio letniej przerwie planuje powrot do hobby. Przez ten czas troche sie pewnie pozmienialo jezeli chodzi o sprzet. Planowany sprzet (w wiekszosci pokusze sie o uzywke) Akwarium 40x40x40 (jezeli znajdzie sie miejsce to bedzie 50x50x50) Oswietlenie: LED Sirius NANO (w wiekszej kostce pewnie szukalbym uzywki Kessil A160 lub Zetlight UFO) Odpieniacz: brak (jezeli pojawi sie sump to moge sie o jakis pokusic). Cyrkulacja: Mp10 + koralia nano jezeli bedzie potrzeba (mam 1szt na stanie). Dolewka: bede czegos szukal ale jeszcze sie na nic nie zdecydowalem. W wiekszej kostce chcialbym pozniej dolozyc sump w mniejszej nie wiem czy bedzie potrzebny, chociaz przydaloby sie dodatkowe miejsce gdzie mozna by ukryc caly sprzet. Obsada: Tylko ZOA plus jakies kraby w tym lybia sp, slimaki, moze jakis homar. Rybek w 64l kostce raczej nie planuje. Jezeli macie jakies porady dla mnie to z checia bym o nie poprosil. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lukasz Baczynski Zgłoś Napisano 12 Stycznia 2019 Ja dał bym jeszcze jakąś pojemną kaskadę, np tidal 110 na media filtracyjne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rafal83 Zgłoś Napisano 12 Stycznia 2019 (edytowane) Dzieki za info, calkiem zapomnialem tym. Bez sumpa przyda sie jakas kaskada. Edytowane 13 Stycznia 2019 przez rafal83 (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
maciej01 Zgłoś Napisano 13 Stycznia 2019 Ja bym pomyślał nad lampą Zetlight horizon 1201 wi-fi, mam taką u siebie nad Fluval m60 i daje radę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rafal83 Zgłoś Napisano 15 Stycznia 2019 @maciej01 tez ciekawa opcja - wezmę ja pod uwagę Sent from my iPhone using Tapatalk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach