Robert20 Zgłoś Napisano 26 Stycznia 2019 Proszę o pomoc w identyfikacji choroby. Czy jest to limfocystoza? Była malutka kropka. Rośnie z dnia na dzień. Co robić dalej z rybą? Zarazi cały zbiornik? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Robert20 Zgłoś Napisano 26 Stycznia 2019 Ktoś miał podobną chorobę u ryb? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Nik@ Zgłoś Napisano 26 Stycznia 2019 Skoro nikt się nie odezwał, a ja nie miałam podobnego przypadku, to zapytam, czy to jedyny objaw na tym ogonie? Czy masz w akwarium krewetki czyszczące lub doktorka? Czy rybka normalnie sie zachowuje i pobiera pokarm? Od kiedy ją masz? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Robert20 Zgłoś Napisano 27 Stycznia 2019 (edytowane) Rosną kolejne guzy na ogonie więc choroba postępuje. Jak narazie zachowuje się normalnie i wszystko wcina. Rybę mam 3 tyg. Będę próbował ją wyłowić i oddaje do sklepu na kwarantanne. A doktorka mam ale on tego nie rusza. Edytowane 27 Stycznia 2019 przez Robert20 (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Maelen Zgłoś Napisano 28 Stycznia 2019 limfocystoza? i chudo jakoś wygląda Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach