Dareklisc Zgłoś Napisano 26 Stycznia 2019 (edytowane) Bedzie praktycznie dla mniej wiecwj takiej obsady? Akwarium 50x30x30 Ricordea Sinularia Australophylia Blastomusa wellsi Caulastrea Cynarina Euphylia Favia Fimbraphylia Capnelia ZOA, sarco,seriatopora http://ifotos.pl/zobacz/IMG201901_qwwpnqh.jpg http://ifotos.pl/zobacz/IMG201901_qwwpnqe.jpg Edytowane 26 Stycznia 2019 przez Dareklisc Zly lin (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tomek92 Zgłoś Napisano 26 Stycznia 2019 Nie zrozumiałem pytania mógł byś napisać jeszcze raz? i trochę więcej szczegółów? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dareklisc Zgłoś Napisano 26 Stycznia 2019 To moja pierwsza solniczka, chciałem zapytać czy ta konstrukcja bedzie praktyczna jeśli chodzi o ułożenie korali, tak żeby na wzajem sobie nie przeszkadzały nie toczyły wojen itp. dwie koralie nano 900 beda patrzac na zdjecie z prawej strony, a polipow chyba nic pod prad nie wystawi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tomek92 Zgłoś Napisano 26 Stycznia 2019 (edytowane) rozmiar akwarium to 30x30x50? jeżeli tak to chyba to wszystko nie wejdzie, no wejdzie ale szczepki gorzej jak sie rozrosną. Sory jak pomyliłem wymiar ale tak przekładam z miarki po kilku klinach Najpierw wystartuj niech dojrzeje i wrzucaj na poczatek łatwiejsze i obserwuj, bez pośpiechu. Edytowane 26 Stycznia 2019 przez Tomek92 (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Proked Zgłoś Napisano 27 Stycznia 2019 Jest kilka kwesti: -Co to jest Fimbraphylia? Może jakieś zdjęcie ? - nie wiem czy zdobędziesz australophyllie ponieważ ściągnięcie jej jest mega ciężkie jak nie wykonalne. A w handlu jest strasznie rzadko przez co i cena zaporowa w granicach 300zl malutka szczepka - to samo cynarina chociaż ona czasem do nas dociera tylko że skubana bardzo mocno się pompuje, - reszta zmieści się ale raczej małe szczepki i jak miękkie zupy sinularia i capnela zaskoczą to będziesz musiał co miesiąc wywalac bo będzie Ci na inne korale wchodzić, - co do skaly nie mój klimat ten grzybek z lewej strony przy tak niskim akwarium wydaje mi się być zbędny. Akwarium na kaskadzie z odpieniaczem prowadzone czy jedynie cyrkulatory i podmianki ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dexter2k13 Zgłoś Napisano 27 Stycznia 2019 (edytowane) ułóż skałę tak aby Ci się podobało. i aby wszędzie woda krążyła(nie było stref gdzie woda nie ma ruchu)po dojrzewaniu dokładaj stopniowo życie i będzie git. Edytowane 27 Stycznia 2019 przez Dexter2k13 (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach