16 minut temu, Sygen napisał:Czyli jak likwidujemy zbiornik to też okazyjnie?Jeśli nawet ktoś ma zbiornik z 500 litrów kilka lat i wszystko rośnie aż nad to to też nie będzie okazyjnie i w kibel ma wywalać mnóstwo korali ?
Ale to we wszystkich dziedzinach tak działa ,ktoś kupuje auto taniej(handlarz zgarnia z allegro auta od prywatnych osób )i wtedy sprzedaje drożej
Sprzedaż 1 akwarium, 1 odpieniacza różni się od sytuacji gdzie byś sprzedawał to w ilości np po 10. Jak patrzeć na korale nie wiem? Bo możesz sprzedać 1 wielką akropore, albo podzielić ja na 10 mniejszych. (Zadzwoń do US i spytaj xD) Poza tym szukasz dziury w całym. Trzeba zachować zdrowy rozsądek. Bo to, prędzej sklepy powinny mieć ból hemoroidów, że ktoś im robi konkurencje w zwierzakach
A to handlarzy Januszy co pod domem mają "dwa auta" na sprzedaż co to niemiec do kościoła jezdził. A w rzeczywistości szrot po lifcie u druciarza. To takich US scigaja i obserwują. W pomorskim jednego dojechali przez ogłoszenia na różnych portalach O jednym słyszałem, a ilu mają na oku albo trzepią nie wiadomo.
Sylwek poza tym zwróć uwagę o czym się spieramy. Niech targowisko czy jakieś inne grupy służą w celu połączenia osoby A-B, a nie będą folwarkiem dla Januszy. Bo z jednej strony płacz, że rafa umiera, ale odsprzedaż szczepek dla kolegów forumowiczów, w cenie mniejszej niż przyzwoita 0,5 rudego trunku to jakiś grzech?