Skocz do zawartości

Historia edycji

VDR

VDR

Bartek - może jak połączysz rewizję z rura powrotu w podłodze to ciśnienie wzrośnie i powietrze zostanie jednak wypchnięte. Może nie od razu ale po jakimś czasie. O ile nie przeleje się przez krawędzie akwarium ;) Tak na chłopski rozum rura powinna zapowietrzać się do wysokości wody w sumpie po wyłaczeniu obiegu - zasada naczyń połączonych. Gdyby pod akwarium dać jakiś odpowietrznik na tej wysokości ? U siebie będę chciał ustawić sumpa i spływ tak aby cała woda z komina nie uciekała i była w kominie powyżej spływu. Zobaczymy czy mi się tak uda bo niestety mam dodatkową różnicę pomiędzy posadzkami w sumpowni i salonie :/

VDR

VDR

Bartek - może jak połączysz rewizję z rura powrotu w podłodze to ciśnienie wzrośnie i powietrze zostanie jednak wypchnięte. Może nie od razu ale po jakimś czasie. O ile nie przeleje się przez krawędzie akwarium ;) Tak na chłopski rozum rura powinna zapowietrzać się do wysokości wody w sumpie po wyłaczeniu obiegu - zasada naczyń połączonych. Gdyby pod akwarium dać jakiś odpowietrznik na tej wysokości ? U siebie będę chciał ustawić sumpa i spływ tak aby cała woda z komina nie uciekała i była powyżej spływu. Zobaczymy czy mi się tak uda bo niestety mam dodatkową różnicę pomiędzy posadzkami w sumpowni i salnie :/

VDR

VDR

Bartek - może jak połączysz rewizję z rura powrotu w podłodze to ciśnienie wzrośnie i powietrze zostanie jednak wypchnięte. Może nie od razu ale po jakimś czasie. O ile nie przeleje się przez krawędzie akwarium ;) Tak na chłopski rozum rura powinna zapowietrzać się do wysokości wody w sumpie po wyłaczeniu obiegu - zasada naczyń połączonych. Gdyby pod akwarium dać jakiś odpowietrznik na tej wysokości ?

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Wchodząc do serwisu Nano-Reef, zgadzasz się na warunki Warunki użytkowania.