wacik80 Zgłoś Napisano 6 Marca 2019 Witam, Posiadam lampę LED V2 Ilumen Air 900 w swoim zbiorniku od kilku miesięcy. Zauważyłem, że światło dzienne (pełne słońce) posiada trzy ustawienia fabryczne, dodatkowo każde z nich można zmienić regulując "-" lub "+". Posadam w swm zbiorniku koralowce miękkie i LPS, bardzo proszę forumowiczów, o dobór nastawy światła dziennego, optymalnego do wzrostu koralowców. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś Napisano 6 Marca 2019 (edytowane) Tam masz chyba osobno biały 12000k, osobno niebieski 465nm i razem czerwony zielony i bursztynowy. Ja bym ustawił biały na 50%, niebieski na 70% i ostatni na 5%. Ustaw tak i wrzuć fotkę Aha wschód i zachód ustaw tak na 1,5h i włączaj lampę na 12h. Edytowane 6 Marca 2019 przez Gość (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wacik80 Zgłoś Napisano 7 Marca 2019 Hej. Dzięki wielkie za odpowiedź. Lampa ma 3 kanały dla światła dziennego: Kanał Biały, Kanał Niebieski i kanał Color Mix. Wszystkie trzy kanały maja zakres 0-32. Wschód i zachód mam ustawione na godzinkę, światło dzienne mam 10 h. Jak więc ustawić poszczególne kanały dla światła dziennego? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach